Започна голямото пътуване

Започна голямото пътуване | StandartNews.com

София. Започна голямото пътуване в първия от шестте почивни дни за страната. Половин милион българи са на път, съобщи "Дарик".

От пътна полиция предупредиха шофьорите да карат с повишено внимание. Близо 3000 пътни полицаи са ангажирани да следят движението в страната по Гергьовден.

Полицейски сили ще има както на изходите на София и други големи градове, така и в тези точки от пътната инфраструктура, в които ще бъде пренасочвано движението с цел облекчаване на трафика, съобщава "Фокус". Нормалната пропускателност на магистралите при идеални климатични условия, е около 3600 автомобила на час.

Пътищата към този момент са сухи. На места се образуват мъгли. Най-натоварените са проходът "Предел" и Кресненското дефиле. Там водачите трябва да внимават на опасните завои и да се оглеждат за паднали камъни. Районът около Сандански също е доста опасен.

Още вчера хиляди автомобили се насочиха към Гърция, която изкушава с примамливи оферти за почивните дни. Те обаче бяха съпроводени с дъжд.Засилен трафик ще има и днес на ГКПП "Кулата".

Няма задръствания на 67-и км от автомагистрала "Тракия".

Тирове могат да се движат свободно по пътищата в страна само до 10 ч. днес, след което служители от пътна полиция ще ги пренасочват по алтернативен маршрут до 19 ч. Ограничението е заради засиления пътникопоток днес.

„Ще има засилено полицейско присъствие със всички налични мобилни радари на ОД МВР - Благоевград като съответно водачите ще бъдат спирани, ще им бъде показано, съответно на снимка и на клип допуснатото нарушение и ще им бъде съставен акт за установеното нарушение", каза началникът на КАТ - Благоевград Димо Чобанов, цитиран от "Дарик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай