Заплата от 600 евро за стаж в Италия

Заплата от 600 евро за стаж в Италия | StandartNews.com

Безработни български младежи имат шанс да заминат на 6-месечни стажове във фирми от страни от ЕС. Агенцията по заетостта и компанията за подбор на персонал "Менпауър" събират заявки на кандидати за работа в хотели и ресторанти в Испания, Италия и Португалия. 600 евро на месец дава за наши стажанти италианската хотелска верига "NH". Заедно с това работодателят покрива разходите за самолетни билети и осигурява квартира.

Стажовете са част от европейския проект "Твоята първа работа с EURES", която има за цел да помогне на млади безработни, търсещи работа, като им предостави възможност да трупат опит не само в собствената си страна, но и в други държави от ЕС. Пилотно за България проектът стартира с осигуряването на стажове на 30 наши младежи в сферата на хотелиерството и туризма в Италия, Испания и Португалия, а малко по-късно ще се осигури възможност и за стажуване в IT компании в Холандия.

Изискването е младежите да са на възраст до 29 години и да имат завършено средно или висше образование. Опит не е необходим. Догодина се надяваме програмата да бъде разширена с повече бройки за стажанти в повече икономически области и държави, заяви управляващият директор на "Менпауър"-България Надя Василева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай