„Замръзналото кралство 2“ – анимация номер 1

Филмът стана най-гледаният в жанра с най-касов дебют на всички времена

„Замръзналото кралство 2“ – анимация номер 1 | StandartNews.com

„Замръзналото кралство 2“ дебютира на големия екран с три впечатляващи първи места - за най-гледан и най-касов премиерен уикенд на анимация за всички времена, за най-касов премиерен уикенд за жанров филм на Дисни на всички времена, както и за най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019-а.

Повече от 66 000 зрители се насладиха на вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева. В останалата част от света „Замръзналото кралство 2“ също генерира огромен интерес. Той дебютира на върха в 37 държави и спечели 223 милиона долара. Това е най-силният старт за анимация по света, а общите приходи от 350 милиона също бележат нов рекорд.

В САЩ анимационното продължение стартира със 127 милиона долара. Това е рекорден резултат за премиера на анимационен филм през ноември и третото най-добро постижение на всички времена в Америка, след „Феноменалните 2“ и „Търсенето на Дори“. Освен това е и най-силният старт за анимация на Дисни извън филмите на Пиксар. Продължението на приключенията на Елза и Анна е и първата анимация с приходи над 100 милиона извън най-силния летен сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай