Замък скара принц Ернст Август и сина му

Отчужденият съпруг на принцеса Каролина от Монако съди наследника си за контрола върху имот в Германия

Замък скара принц Ернст Август и сина му | StandartNews.com

Принц Ернст Август Хановерски, отчужденият съпруг на принцеса Каролина от Монако, съди сина си за контрола върху замък в Германия. 66-годишният Ернст Август даде на наследника си Ернст Август-младши приказния замък Мариенбург и още няколко имота в периода 2004-2007 година, но сега възнамерява да си ги върне. В иска си принцът се позовава на "пълна неблагодарност", съобщиха от районния съд в Хановер.

Аристократът е внесъл иска в края на миналата година. Той настоява да отмени дарението на замъка Мариенбург, на имението Каленбург и на двореца Херенхаузен. Принцът обвинява сина си, че действа против волята му и че зад гърба му предлага замъка Мариенбург на провинция Долна Саксония като публична собственост, отчасти заради високите разходи по поддръжката на историческата готическа сграда от средата на деветнадесети век.

Ищецът, който живее в Австрия, освен това обвинява първородното си дете от първия си брак, че си присвоява художествени произведения и антики, собственост на семейството, пише БТА. Съпругът на принцеса Каролина оценява спорните имоти на около пет милиона евро, обявиха от съда.

37-годишният Ернст Август-младши каза пред ДПА, че всички аргументи на баща му вече са били "обявени за невалидни в извънсъдебно споразумение в миналото", и че прехвърлянето на собствеността на замъка Мариенбург на местните власти в Долна Саксония е "правно осигурено". "Нищо не стои на пътя на дългосрочното опазване на Мариенбург като значим културен монумент в Долна Саксония, достъпен за всички", каза той.

Съдът все още не е насрочил дата за съдебно заседание.

Ернст Август от години спори със сина си за семейната собственост. Отношенията помежду им са така обтегнати, че той отказа да даде официално благословия на брака на сина си през 2017-а с родената в Русия дизайнерка Екатерина Малишева и не отиде на сватбата. Съпругата му принцеса Каролина Монакска, с която живеят отделно от 2009-а, бе гост на сватбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай