Заместник в "Земеделие" довършва кметски дела

Заместник в "Земеделие" довършва кметски дела | StandartNews.com

София. Един от новите заместници в Държавен фонд "Земеделие" - Младен Тимчев, ще довършва кметски дела, преди да заеме поста си в Разплащателната агенция. В момента той е трети мандат зам.-кмет на Сандански. "Предложението да стана зам. изпълнителен директор в Държавен фонд "Земеделие" за мен е признание и предизвикателство, но не мога да си тръгна просто така. Има много неща, които трябва да довърша в общината, а това няма да стане за ден и два", коментира Тимчев.

Тимчев е един от петимата новоназначени шефове на "Земеделие", за които бе съобщено късно в четвъртък. Бъдещият му шеф - Мирослав Николов, пък е възпитаник на Великотърновския университет, където завършва право. Професионалната си кариера започва като юрисконсулт в Държавен фонд "Земеделие". Тогава е част от екипа, работил по САПАРД и Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. През 2010 г. е назначен за началник сектор "Обществени поръчки" в правния отдел на Фонд "Земеделие", а от лятото на 2011 г. става главен секретар на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Банкер е вторият му заместник - Николай Дачев. Той е и най-възрастният в новото ръководство - на 44 г. Най-млада е Атидже Алиева-Вели, която е родена през 1981 г., но за краткия си трудов стаж е успяла да натрупа завиден опит на ръководни позиции в различни частни компании и държавни учреждения, в това число и във фонда. Четвъртият заместник на Мирослав Николов - Виолета Александрова, пък е била началник на новия си шеф. Тя е била зам.-шеф на Изпълнителната агенция по "Рибарство", докато той е заемал поста главен секретар.

Новите лица в ръководството на ДФ "Земеделие" се оказаха непознати за повечето хора, които от години работят в сектора. Най-разпознаваеми се оказаха бъдещият шеф Младен Николов и Виолета Александрова, които бяха в рибарската агенция за около половин година. Според запознати те са били препоръчани за постовете си от тогавашния директор Пламен Захариев. Той пък е приближен до бившия социален министър от квотата на НДСВ в тройната коалиция - Христина Христова.

Най-важната задача пред бъдещите ръководители на фонда е да работят усилено за плануването на следващия програмен период 2014 - 2020 г., коментира бившият земеделски министър Нихат Кабил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай