"Заедно в час" набира учители

"Заедно в час" набира учители  | StandartNews.com

София. Тазгодишната си кампания за набиране на млади и амбициозни учители започна фондация "Заедно в час". В период от две години учителите ще преподават на ученици с ниски академични постижения и ограничена мотивация за личностно и професионално развитие, съобщиха от фондацията.

Всички кандидати могат да подадат своите апликационни форми до 15 ноември на сайта на фондацията. Одобрените кандидати ще започнат да преподават на 15 септември в началото на следващата учебна 2014/2015 година.

Програмата дава възможност на завършващи студенти и млади професионалисти да допринесат за положителна промяна в българското общество, като едновременно с това развият и усъвършенстват себе си, пишат от Фондацията.

Новите учители ще преминат курс в партньорски на организацията университет, който ще им осигури педагогическа правоспособност, ако те не разполагат с такава. В допълнение те ще вземат участие в интензивно лятно обучение по международния модел „Преподавай като лидер". В последните три седмици от своето обучение учителите ще преподават в Лятната академия на "Заедно в час".

По време на двете години като учители участниците в програма получават редовно наблюдение и надграждащи обучения за преподавателски и управленски компетенции. Всеки един от тях ще може да разчита на личен ментор в изграждането и доразвиването на своите лидерски умения. Ментори в програмата са водещи бизнес и обществени личности, загрижени от сегашните проблеми в училищното образование.

През настоящата учебна година 73 учители по програмата ще преподават на над 7000 ученици в 44 училища в Западна и Южна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай