Задържаха 29 чужденци на българо-сръбската граница

Задържаха 29 чужденци на българо-сръбската граница | StandartNews.com

Общо 29 чужденци са задържани на българо-сръбската граница. Това съобщиха от "Гранична полиция". И уточниха, че през изминалата нощ са предотвратени опитите на 310 нелегални имигранти да преминат българо-турската граница.

Вчера, граничен полицейски наряд от ГПУ-Калотина е задържал 18 чужди граждани. те се опитвали да преминат незаконно българо-сръбската граница. Сред тях има трима афганистанци, 3 иракчани, 4 пакистанци и 8 сирийци. Те се намирали на метри от държавната граница в местността Ливадите, южно от ГКПП-Калотина. Всичките били без документи за самоличност.

По случая ще бъде образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Сливница.

Друг граничен полицейски наряд е задържал в землището на с. Беренде извор, общ. Драгоман, 11 афганистански граждани без документи. Уведомена е районната прокуратура. В ГПУ-Калотина са им издадени заповеди за наложени принудителни административни мерки. Афганистанците ще бъдат отведени в разпределителния център на Дирекция „Миграция" в Елхово.

Вчера в землището на село Индже войвода, Oбщина Созопол, граничари са задържали 6 чужденци, мъже, без документи за самоличност. Нелегалните имигранти са заявили, че са от Ирак. Те са задържани в ГПУ-Малко Търново, работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай