Забравил ли е Путин ризата си в Шератон?

Сайт за продажби обяви, че притежава вещ на президента, Кремъл отрича

Забравил ли е Путин ризата си в Шератон? | StandartNews.com

Бяла риза, пусната в най-големия сайт за продажби в Русия – Авито, предизвика истински фурор в Русия и се превърна в най-ценния артефакт. Продавачът твърди, че това е вещ на руския президент, която е била забравена след престоя му в хотел Шератон в Нижни Новгород. Затова и цената на ризата е президентска – 165 000 рубли, пише лента.ру

Продавачът уточниява, че тя е размер 48-50 (XL), намерена е при почистване на стаята след отпътуването му от хотела, но е запазена без да е пуската за пране.

Многобройните коментари в сайта принудиха Кремъл на реагира. Прессекретарят Дмитрий Песков заяви лаконично в социалните мрежи: „Това не може да се е случило!“ Думите му светкавично бяха цитирани от руските медии.

Малко по-късно обаче продавачът реши да даде нова храна за коментари, като обяви, че е готов да покаже етикета на дизайнера, за да се уверят от Кремъл, че грешка няма. „Може да отричат, но при покупката ще стане ясно всичко“, заканва се руснакът. Той допълва, че вече има навалица от кандидати да си я закупят, но искат да са сигурни, че притежават одежда на Путин.

В крайна сметка продавачът обяви, че сваля цената на 150 000 рубли, като заяви, че останала сума купувачът на ценната вещ може да използва за ДНК експертиза. Не става ясно какво ще се случи, ако няма съвпадение.

Продавачът твърди, че цената е висока, защото 70 процента от нея трябва да плати на човека, който му е донесъл ризата, но не смее да се появи публично.

Петзвездният Шератон беше открит в Нижни Новгород през септември 2017 година. Построен е от хотелиера Дмитрий Володин на мястото на легендарния от миналото хотел „Москва“.

Строителството на Sheraton Nizhny Novgorod Kremlin се проточи повече почти 20 години заради археологически разкопки, но завършването му беше ускорено преди световното по футбол. През това време Starwood Hotels& Resorts, в която група попада и Шератон, се сля с Marriott International.

Окрилен от добрите резултати по време на футболните срещи, Володин започна строителството и на втори хотел - Ibis Stadium, но не успя да го довърши и сега търси инвеститори да го продаде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай