За национален протест се готвят такасиметровите шофьори

За национален протест се готвят такасиметровите шофьори | StandartNews.com

Таксиметровите шофьори от страната се готвят за национален протест. Те настояват за оставката на министъра на транспорта Данаил Папазов и на цялата Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", съобщава БНТ. Протестът ще се осъществи до две седмици.

Шофьорите на таксиметрови коли във Варна, където се намира и част от националното ръководство на таксиметровата федерация, вече има подготовка за протест. Промените в Закона за автомобилните превози продължават да се бавят, а постоянно се въвеждат нови санкции за шофьорите, твърдят шофьори на таксита. Те смятат, че трябва да се направят нужните промени в брашна, за които им обещават вече няколко правителства.

"Значи почват патенти, почват двойни глоби за не знам си какво, почват на три години удостоверение за регистрация, смисъл за водач, да се явяваме на изпити - все едно на три години трябва да изкарваш нова книжка", казва пред БНТ Димчо Иванов, зам.-председател на Националната федерация на таксиметровите водачи в България.

След трагичната катастрофа на бул. „Цариградско шосе" в София преди няколко дни, започнаха масови инспекции на таксиметровите коли в столицата и страната. Според шофьорите, не може винаги след инциденти да бъдат проверявани и вината на един техен колега да се прехвърля на всички. "Един направил беля, всичките го отнасяме заради него. Ние сме редовни шофьори, аз 6 години нямам нарушение", обяснява Борислав Борисов, таксиметров шофьор.

Шофьорите искат да бъдат контролирани от общинската администрация и да падне досегашното изискване за възраст на таксиметровите автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай