Юпитер и Сатурн ни дават рядък шанс

Какво ще ни донесе съвпадът на двете планети, невиждан от 800 т.

Юпитер и Сатурн ни дават рядък шанс | StandartNews.com

Малко преди да завърши 2020-та година ще станем свидетели на свръхрядко събитие - Юпитер и Сатурн ще се доближат един до друг в нощното небе на Земята толкова близко, колкото не са били почти 8 столетия.

Процесът на видимото сближаване на Юпитер и Сатурн започна от лятото и вече са все по-близо до своето съединение на 21 декември 2020 г. В най-голямата си близост те ще бъдат разделени само на 0,1 градуса. Това е само 1/5 от диаметъра на пълнолуние. 

Астрономите използват думата съединение (конюнкция), за да опишат сближаванията на планети и други обекти на земния небесен свод. Те използват термина велико съединение, за да опишат срещите на двете най-големи планети в нашата Слънчева система, могъщия Юпитер и опръстенената планета Сатурн.

Великото съединение между Юпитер и Сатурн ще бъде 21 декември 2020 г. Тази дата по съвпадение е датата на декемврийското слънцестоене. Това ще бъде първото съединение Юпитер-Сатурн от 2000 г. насам, а най-близкият съвпад Юпитер-Сатурн от 1623 г., само 14 години след като Галилей конструира първия си телескоп.

Как това свръхрядко събитие влияе на личния ни живот - звездните карти разчете астрологът Азарей. Своята прогноза той предостави на "Стандарт".

Този мощен аспект предоставя голям потенциал, в съчетание с простодушие, преданост към делата и физическа издръжливост. Неудовлетвореността може да се преодолее с активна дейност. Целите, които си поставяте, се постигат без значение на препятствията, които изникват.

Вие ще влияете успешно на околните благодарение на дисциплина, ограничения и съзидателна активност. Повишава се самоосъзнаването чрез духовни, религиозни, научни и философски практитки. Идеите ви са насочени към материалната сфера.

От значение са социалните отношения. Оптимизмът и въодушевлението на Юпитер се покриват от ограниченията на Сатурн.

Ще бъде полезно да имате увереност в действията си, самообладание, любознание, търпение, упоритост. Успехът ще дойде като десерт в края на периода.

Необходимо е да сте обнадеждени и да гледате oткъм cвeтлaтa cтpaнa. Нo aкo cтaнeте пpeкаленo внимaтeлни и икoнoмични, има опасност да се превърнете в aмбициoзeн и oгpaничeн човек. По този начин нe мoжeте дa оцените реалните cи интepecи. Aкo пoглeдът ви ce oбъpнe към духовния свят, тo тpябвa дa бъдeте иcкpeни в cвoятa вяpa, за да не попаднете в капана на caмoизмaмaта.

За периода, свързан с този аспект, е характерно сериозното, трудолюбиво настроение, заедно със загриженост за дългосрочните цели и задачи.

Потребността от по-динамична и удовлетворяваща работа ще се съчетае с благоразумие и мъдро управление. В същото време е желателно да се стремите да направите така, че делата ви, доколкото е възможно, да съответстват на философските идеали. С други думи имате необходимост от етични действия по време на този период особе­но при изпълнение на приложни, делови, професионални, орга­низационни и политически дейности. Във всички лични и професионални дела е важно стабилното финансово управление. Възможни са пътешествия с професионални цели.

Започнатите проекти дават своя плод, но е възможно да възникват критични ситуации. Обмислете ме­тодите за решение на проблемите си, защото крайните резултати дълго време ще се отразяват на репутацията ви.

Това е началото, когато всички минали разочарования, ограничения или каквито и да било пречки за естествените и законни желания и постижения за разширяване изчезват от импулса на щедростта, доброжелателната помощ и вниманието от страна на другите. Прегръдката на съдбата ви отпуска. Всичко се разкрива пред вас по-леко, естествено и навреме.

Ставате по-широко скроени и толерантни. Религиозните или политически възгледи, усещането за ред, дълг и справедливост губят своята взискателност, за да се освободи място за по-щедри чувства. С една дума всичко, което е било твърдо и егоистичнотежко във вашето възприятие, се подобрява, омекотява и одухотворява.

От гледна точка на здравето – ще настъпи значителното подобрение и премахване на плаките в кръвта и калция в организма. Почивката закалява човека, обновява енергията на неговите чакри, които са били по-слабо активни.

Влиянието е много благоприятно за всички заети в сектора на строителството, земеделието и в бизнеса с недвижими имоти. Все повече хора ще придобиват земя. Успехът ще съпътства високопоставени личности на официални и административни длъжности, както и политици.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай