Йовчев: Ще защитавам докрай полицаите

Йовчев: Ще защитавам докрай полицаите | StandartNews.com

София. "Във всички случаи, в които - без изключение, служителите на МВР са изпълнили Конституцията, закона и нормативните уредби, аз ще застана зад тях и ще ги защитавам докрай". Това коментира министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка със скандала с лидера на „Атака" Волен Сидеров във Варна.

Коментарът му е по повод варненския полицай Костадин Колев, който пострада при депутатския скандал. В сряда Сидеров изпрати писмо до МВР с оплаквания от Колев.

На въпрос дали нападението над полицай не е тежко престъпление, Йовчев заяви: „Това точно как ще се квалифицира, е работа на прокуратурата. Аз съм убеден, че прокуратурата ще си свърши работата, както трябва. Имам пълно доверие в главния прокурор и в ръководството на прокуратурата. Те показаха пред обществото с действията си, че не се влияят от никого, че следват буквата на закона и аз мисля, че и в този случай ще бъде така".

По думите му абсолютно всички процесуални действия са били извършени в много кратки срокове.

„Категорично мисля, че каквото трябваше да бъде направено, е направено", допълни Йовчев.

„Въздържам се да коментирам действията на народни представители. Ще спазваме закона и ще отстояваме върховенството на закона във всички случаи", посочи той.

„Това какво точно се е случило е процес на събиране на необходимите доказателства, процес. Аз ви гарантирам – ще спазваме закона", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай