Йовчев: Ще намерим пари за извънреден труд

Полицаите работят по 12 - 16 часа

Йовчев: Ще намерим пари за извънреден труд | StandartNews.com

София. "Убеден съм, че ще успеем да намерим парите за заплащане на извънредния труд на служителите на МВР", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев пред БНТ.

"Тези хора изпълняват дълга си, седят на мястото си, и досега успяват много добре да опазят обществения ред. Те работят по 12 – 16 часа и имат нужда да почиват", каза министърът.

За да бъдат облекчени столичните полицаи, се командироват и служители от провинцията.
Йовчев потвърди вече заявената си позиция, че трябва да се преструктурира МВР, като подчерта, че ще има съкращения в администрацията на министерството, "но това ще се прави постепенно".

"Над 90 милиона лева не достигат на министерството. Ние ще покажем резултати и средствата, които се отпуснат на министерството ще бъдат пари за реформи. Вече преструктурирахме разходите на министерството и ще направим икономии. МВР има достатъчно ресурси, просто ще ги реорганизираме.", каза още Йовчев.
По отношение на дейността на Прокуратурата, министър Йовчев каза, че вярва в дейността й, познава главния прокурор и вярва, че прокуратурата прави всичко възможно да се бори с организираната престъпност.
„Ако установя, че някой не е лоялен към закона и към системата, ще бъде освободен веднага", каза още Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай