Йовчев няма да съкращава полицаи

Ще се запазят социалните придобивки на служителите.

Йовчев няма да съкращава полицаи | StandartNews.com

София. В София се проведе четвъртото регионално съвещание на МВР по въпросите на противодействието на престъпността, охраната на обществения ред и оптимизиране на оперативно-издирвателната и патрулно-постова дейност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В съвещанието, което се състоя в сградата на ГД "Национална полиция", взеха участие главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, ръководни служители на МВР, ГДНП, ГДГП, ГДПБЗН, дирекции в МВР, СДВР и областните дирекции София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив и Пазарджик.

Министър Йовчев припомни на ръководните служители основните цели и приоритети, залегнали в програмата на МВР в рамките на програмата на правителството "Държавност, развитие, справедливост". Сред тях са ефективно противодействие на престъпността, структуриране на системата за защита на националната сигурност, гарантиране на законността в дейността на МВР, ефективно управление на финансовите и материални ресурси и не на последно място - повишаване на общественото доверие.

Вътрешният министър представи и основните стъпки на започналата реформа, които чрез оптимизиране на работните процеси на планиране, управление, отчитане и контрол на дейностите вече водят до по-висока ефективност и по-добри резултати.

Министър Йовчев категорично подчерта, че няма да се съкращава съставът, който извършва основните дейности в министерството и ще се запазят социалните придобивки на служителите.

Със заседанието днес приключиха планираните регионални съвещания на МВР, като досега такива бяха проведени в Бургас, Варна и Враца. До края на месеца се предвижда Национално съвещание на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай