Йовчев: На хората им липсва представителност

Йовчев: На хората им липсва представителност | StandartNews.com

София. "Може би, основните проблеми, които доведоха хората на улицата са липсата на достатъчна представителност в политическата система на част от тях, както и усещането на дефицит за справедливост. Това са промени, които изискват комплексен подход." Това заяви по БНР министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Той беше категоричен, че правителството няма да подава оставка, а ще търси диалог с гражданите за излизане от ситуацията.

"Важно е да се разговаря с протестиращите, за да се намери подходящия формат за дискусия с тях и решение на техните проблеми. Това ще е една от стъпките, която ще е ползотворна за цялостно решаване на кризата", коментира той. „Министър-председателят не е спрял да работи в тази посока и аз се надявам, че скоро ще има положителен резултат. За да може да реализираме такова нещо е необходимо да се подобри политическият диалог", каза още министър Йовчев.

Министърът призна, че е имало случаи на превишени полицейски права срещу протестиращите, но те са били единични. "Не бих могъл да вменя каквато и да е вина в тази ситуация на Националната служба за охрана", допълни Йовчев, попитан каква е била ролята на НСО и ген. Тодор Коджейков.

Министър на вътрешните работи отказа да коментира случая с "тефтерчетата" за подслушване с думите: „По този случай се води разследване от прокуратурата. Информация може да се даде само по решение на наблюдаващия прокурор, никой друг не може да дава информация. Така че не се наемам да коментирам. Следствието и прокуратурата ще изяснят всички факти и ще се види дали има и други замесени полицаи."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай