Йоско Сърчаджиев готов да приюти украински бежанци

Просълзявам се, като гледам как хората бягат от войната, каза актьорът

Йоско Сърчаджиев готов да приюти украински бежанци | StandartNews.com

Съпричастен със съдбата на бягащите от войната украинци е актьорът Йосиф Сърчаджиев.

"На драго сърце бих приел бежанци от Украйна, просълзявам се, като гледам как хората бягат от войната. И все повече мисля, че този свят не е моят. Политиката е сериозна професия, говоря за високата държавна политика, за която пише дядо ми Йосиф Фаденхехт. Аз се интересувам от всичко, което се случва у нас и по света, обществено момче съм. И не мога да стоя безучастно, защото знам, че от немарливостта на безмозъчните идват драмите на всички. Освен на бандитите. Не ми е приятно да се бърка активната ми гражданска позиция с правене на политика. Аз само активно подкрепям добрата политика, защото вярвам, че тя, както и добрият театър правят живота на човек по-добър. А войната, войната е най-ужасното нещо на света", сподели актьорът пред столичен ежедневник. 

От известно време той е хоспитализиран, тъй като здравето му продължава да е нестабилно.

Майка му Анна Сърчаджиева е приютявала евреи навремето. През 1943 г. в Скопие е рискувала сигурността на собственото си семейство, за да помогне на семейство евреи и да ги спаси от лагерите на смъртта. 

"През 80-те тя дори получи звание „Праведник на народите по света“ и аз съм горд с нейното дело. Майка ми е помогнала на семейство Карио u малките им деца да се спасят и да избягат в САЩ", каза Йоско. 

"Господ само да ни пази и светът да се вразуми", надява се актьорът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай