Йохансон и Скалата – най-високоплатените в Холивуд

Мъжете в индустрията все още получават двойно по-високи хонорари

Йохансон и Скалата – най-високоплатените в Холивуд | StandartNews.com

Дуейн Джонсън „Скалата“ и Скарлет Йохансон са най-високоплатените актьори в Холивуд, предадоха от „Forbes“. От 1 юни 2018-а до 1 юни 2019-а бившият кечист е заработил 89,4 милиона долара, а звездата от Марвел – 56 милиона.

След Скалата се наредиха колегите на Йохансон – Крис Хемсуърт и Робърт Дауни младши, със 76,4 милиона и 66 милиона. Следват Акшай Кумар със 65 милиона, Джаки Чан с 58 милиона, Брадли Купър и Адам Сандлър поравно с 57 милиона, другите звезди от „Отмъстителите“ Крис Евънс с 43,5 милиона и Пол Ръд с 41 милиона, а Уил Смит закри топ 10 с 35 милиона.

След Скарлет се наредиха София Вергара с 44,1 милиона, Рийз Уидърспун с 35 милиона, Никол Кидман с 34 милиона, Дженифър Анистън с 28 милиона, Кейли Куоко с 25 милиона, Елизабет Мос с 24 милиона, Марго Роби с 23,5 милиона, Шарлиз Терон с 23 милиона и Елън Помпео с 22 милиона.

Разликата в заплатите на двата пола обаче е очевидна. Въпреки успеха си, Йохансон би се наредила едва на осмо място след Сандлър в списъка с мъжете. Общата печалба на десетте най-високоплатени актьори е 600 милиона, докато на актрисите е само 315 милиона. Скарлет е пред колежката си Вергара с почти 12 милиона долара, благодарение на циментираното си място в комиксовата киновселена като Черната вдовица. За това и много от дамите започнаха да сядат зад камерата, в опит да стопят разликата в хонорарите. Седем от десетте най-високоплатени актриси вече продуцират собствените си проекти, включително Роби, Кидман и Уидърспун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай