Язовир Добри Дол е прелял, има наводнени къщи

Язовир Добри Дол е прелял, има наводнени къщи | StandartNews.com

Пловдив. Язовир Добри дол в община Първомай е прелял тази сутрин от падналото голямо количество дъжд.

"30 къщи са наводнени в селото", съобщи инспектор Георги Кунев, говорител на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", цитиран от Фокус.

Има залети дворове и една къща. В момента се отводняват. На място са два екипа на пожарната. Водата се отича, опасността вече е преминала. При направения оглед от специалисти е установено, че язовирните стени са здрави. Още в 5.00 часа тази сутрин е бил сформиран кризисен щаб.

По думите на кмета на община Първомай Ангел Папазов са евакуирани около 80 души. Няма опасност за живота им. Според Папазов проливен дъжд е имало в землището на Чирпан, селото е в непосредствена близост.

Падналото количество дъжд е било около 108 литра на кв.метър. Тази вода в момента преминава през село Добри дол, каза Папазов. По думите му язовирът над селото е помогнал преливната вълна от дъжда да не влезе в селото и да го залее.

Водата е била много, обясни кметът. Това се е случило между 12.00 часа и 2.00 часа през нощта. От 4.00 часа сутринта на място има противопожарни екипи, които помагат на хората за отводняването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай