Японците се влюбиха в блондинка прокурор

Обвинителката на Крим Наталия Поклонская провокира с хубост и реплики

Японците се влюбиха в блондинка прокурор | StandartNews.com

Докато Крим влизаше в състава на Руската федерация, по света и особено в Япония потребителите на интернет не сваляха изпълнени с възхита очи от новия прокурор в Симферопол. 33-годишната Наталия Поклонская стана любимка в Страната на изгряващото слънце. На крехките й плещи сега лежи огромен товар - но без да се интересуват кой знае колко от това, японците масово я обявиха за една от най-красивите жени на света. Клип с нейна пресконференция за по-малко от ден бе гледан от 380 000 жители в Страната на изгряващото слънце. Японските мъже едва ли са го направили от желание да чуят мъдрите думи на Наталия за борбата срещу престъпленията. Много от тях писаха и изпращаха в захлас признания в любов към очарователната прокурорка, а в японски сайтове и форуми от месец насам все по-често фамилията й може да се види в хвалебствени оди.

"Не съм много наясно какво точно става в Крим, но твърдо подкрепям Наталия", пише в блога си един от новите поклонници на блондинката. "Заради нея съм готов веднага да тръгна за Крим", признава друг. Наталия до такава степен завладя умовете и сърцата на японците, че в мрежата се появяват все повече фен-арт нейни изображения, създадени от почитатели. Тайната за бързо растящата популярност на новия прокурор на Крим точно в Страната на изгряващото слънце е в това, че дамата покрива стандартите за женска красота в японската анимация. Прокурорката има големи очи, правилни черти на лицето, та дори и прическата й съответства на местните традиции. Стотиците хиляди фенове с нетърпение и любопитство тръпнат да видят дали ще се появят и по-пикантни анимации в Манга стил (японската дума за комикси), каквито изобилстват в интернет.

Шокира с фотоси

Наталия, която зае поста, след като предшественикът й отказа да се подчинява на самопровъзгласилия се премиер на Автономната република Крим Сергей Аксьонов, предизвика буря от коментари в социалните мрежи с пикантните си снимки. В Одноклассники, руски еквивалент на Фейсбук, красивата юристка пусна фотоси от нейни пътешествия и забавления. Повечето снимки са доста предизвикателни, но това не смущава новия главен прокурор на Крим.

Поклонская стана известна през 2011 г. покрай делото на депутата от Върховната рада на Крим и директор на спортен клуб "Таврия" Рувим Аронов. Депутатът бе обвинен в участие във въоръжена престъпна организация и в планиране на извършени с особена жестокост предумишлени убийства. След това тя беше назначена на поста симферополски прокурор по околната среда, напомнят медиите в Крим. След като главният обвинител на Крим Вячеслав Павлов и всичките му заместници отказаха да работят за новия премиер Аксьонов, президиумът на кримския парламент назначи на поста Александър Штехбарт. Изпълняващият длъжността главен прокурор на Украйна Олег Махницки обаче обжалва това решение и в крайна сметка Върховната рада на Крим определи Поклонская за изпълняващ длъжността прокурор на автономната република.

Русата дама провокира не само с външния си вид, но и с изказванията си. В ефира на кримската национална телевизия тя нарече новата власт в Киев "дяволи от пепелта". Поклонская разказа, че живяла в Киев близо до "Площада на независимостта" и "дишала дима от изгорели гуми". "На протестиращите бе раздавано мляко", споделя дамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай