Японската жп компания се извини за 25 сек закъснение

Точността на японските влакове се изчислява до секунда

Японската жп компания се извини за 25 сек закъснение | StandartNews.com

Японската жп компания се извини за 25 сек закъснение

 

Японската железопътна компания е поднесла официалните си извинения, след като един от влаковете й е потеглил 25 секунди по-рано от графика си. Това се е случило, след като експрес напуснал платформата на гара Нотогава в Западна Япония в 7:11:35 сутринта вместо в 7:12 сутринта, както е по разписание.

Както се съобщава в прессъобщението на компанията, машинистът на влака неправилно е разбрал часа на отпътуване и е затворил по-рано вратите. Това обаче не е повлияло на останалите разписания на влаковете за деня, но е довело до това, че пътник е пропуснал да се качи във влака.

«Ние се извиняваме на нашите клиенти и ще се постараем това да не се повтори“, се казва в заявлението на JR West. Япония е известна със своята точност. През ноември миналата година администрацията на линията Tsukuba Express в Токио също се извини за влак, който отпътувал 20 секунди по-рано – в 9:43:40 сутринта вместо в 9:44.

По думите на Кейси Базел, американски блогър, живеещ в Япония, това не е удивително: много пътници в страната планират пътуванията си така, че да бъдат на перона точно преди влакът да потегли.

Точността на японците обаче през 2005 г. е довела до гибелен обрат - през 2005 г. влак излязъл от релсите и убил повече от 100 души, след като машинистът, закъснявайки с 90 секунди, е вдигнал скоростта му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай