Събота,

Японец с колело спря край Кюстендил

От: Failed to load user -
1830
Японец с колело спря край Кюстендил
A
A
A

На път за Португалия

Японски пътешественик със специален велосипед поспря край Кюстендил на път за Португалия. Колелото, с което се придвижва 35-годишният Лю Йоси Халя, е пригодено за каране на много дълги разстояния и се управлява в полулегнало положение, а педалите са на височината на главата му.

Околосветската обиколка на Лю е започнала преди около година и половина от Филипините. Бил е в Сингапур, Тайланд, Индия, Непал, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, но там велосипедът му се счупил и пътешественикът се върнал със самолет в родината си, за да го поправи. След това отива в Иран, Турция, Танзания, Замбия, Ботсвана, Южна Африка и отново в Турция, а сега преминава през България с планове да премине на колело през Европа от България до Португалия. Обиколката му на света ще продължи в Южна Америка. Лю е работил като компютърен специалист.

Преди пет години е предприел дълго пътуване пеш в Централна Азия, но след няколко месеца се отегчава и се връща обратно в Япония. Сега пътува с колело и самолети. Обичайно преспива в палатката си, която е основна част от скромния му багаж. Мобилния си телефон зарежда със соларна батерия, а храна си приготвя на малък газов котлон.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички