Януари - без сняг, Дунав падна под 2 метра

Януари - без сняг, Дунав падна под 2 метра | StandartNews.com

София. Снежна приказка няма да покрие страната скоро. И януари ще е без валежи. Новата година ще тръгне със слънчево време. Според синоптика Марияна Попова януари ще започне с облачно, но сравнително топло време.

Дъждове се очакват за Йордановден. През повечето дни от второто десетдневие времето ще остане спокойно. И през последната декада на януари почти няма да има валежи, температурите ще са сравнително високи, а много слънчеви часове ще радват народа. Според прогнозите най-ниските температури през първия месец на новата година ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, а най-високите - между 10 и 15 градуса.

Нивото на Дунав продължава да спада, съобщават от станцията за измерването му при Ново село. В петък сутринта са регистрирани 137 см, като спадът за денонощие е 6 см. Нивото на реката при Видин е 187 см, а при Лом - 191.
Високи води не се очакват и през следващите дни. Тези нива не са благоприятни за корабоплаването, уверяват моряци. Но няма спрели кораби заради маловодието, съобщиха от агенция "Морска администрация" - Лом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай