Взеха с полиция Сашко от майка му

Закопчават с белезници Веска, докато отвеждат детето й от болницата

Взеха с полиция Сашко от майка му | StandartNews.com

Дупница. Социални работници и полицаи щурмуваха частната болница в Дупница и прибраха 20-месечния Сашко от майка му. Униформените влезли в болничната стая, където малкият се лекувал от салмонелоза, и закопчали с белезници майката Веска Каличка, за да не пречи на акцията. Докато 25-годишната жена пищи и се гърчи завързана, групата отвела детето.

Екшънът се разигра по сценарий на служители от отдел "Закрила на детето" в Бобов дол. Оттам поискали Сашко да бъде отделен от семейството си, защото не получавал необходимите за възрастта му грижи. Трябваше да се погрижим за живота и здравето на детето, обясни директорът на Социално подпомагане в Бобов дол Христо Христов. Многократно сме разговаряли с Веска Каличка за това, че не се грижи за детето, както трябва. Детето е хилаво и недохранено. Предлагали сме й да го даде в детска градина или детска ясла, но тя отказва. Момченцето непрекъснато боледува. Взехме го насила от нея, тъй като тя не предприема никакви мерки за подобряване на жизнения му стандарт.

Наложи се да търсим полиция, тъй като тя буйства, нахвърля се върху служителите на Социално подпомагане с нецензурни думи, разказва социалният шеф.
Сашко никога не е оставал гладен, изпищя Веска. Часове след инцидента тя прегръщаше играчките на сина си в семейното жилище и плачеше с глас. У дома я докарали с патрулка. Жената все още е със синини от белезниците. Не знае къде е момченцето, чула само, че ще го дават в приемно семейство. Веска живее на семейни начала с бащата на Сашко Светослав. В момента и двамата са безработни, но не тънат в тотална мизерия. Майката на Светослав гледа възрастни хора в Италия и всеки месец им изпраща между 200 и 400 евро.

Когато свършат парите, пазаруват на вересия за бебето, твърдят и комшиите. Семейството има два собствени апартамента в бл. 94. Единият е на партера, а вторият е на 10-ия етаж, където живеят в момента младите. Нямат просрочени сметки за ток и вода. Веска се кълне, че Сашко се храни редовно. Имал анемия, но тя не била от гладуване. Само два пъти са влизали досега в болница. Последният път, когато го отвели, бил с висока температура. Лекарите установили, че е хванал салмонелоза от купешки козунак, който ял преди няколко дни. Нарочиха без причина детето ми, уплашена съм, страхувам се дали не са го обещали на някого за осиновяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай