ВВС на САЩ: Ще пазим Зона 51 от атаки

Над 1 млн. души се готвят да атакуват Зона 51, където се спекулира, че се държат извънземни

ВВС на САЩ: Ще пазим Зона 51 от атаки | StandartNews.com

Американските военновъздушни сили се заричат да защитят военната база "Зона 51" в пустинята Невада от "нападението", в което, според подписка във Фейсбук, ще се включат повече от 1 милиондуши, които искат да видят извънземни, каза говорителката на ВВС Лора Макандрюс.

"Това е действащ полигон на ВВС на САЩ. Ние не съветваме никого да се опитва да проникне на територията му, където обучаваме американските въоръжени сили," каза МакЕндрюс пред „Вашингтон пост“ .

"Американските военновъздушни сили винаги са готови да защитават Америка и нейната собственост", добави тя.

Вече повече от 1,14 милиона души са се записали за „нападението” на военната база във Фейсбук, още 945 хиляди души са написали, че са „заинтересовани” от щурма. Целта на събитието е да потвърди известната легенда, че базата съдържа скрити доказателства за извънземни, които посещават Земята или дори тела на самите извънземни. Атаката е насрочена за 20 септември.

Военната база "Зона 51" в Невада отдавна се свързва в общественото съзнание с теории за конспирация за извънземните форми на живот. Във филма от 1996 г. „Денят на независимостта“, базата се явява като лаборатория за експерименти с извънземни, но истинското й предназначение и до днес е неизвестно.

Американските власти признаха съществуването на базата едва през 2013 г., а и сега той остава добре защитен обект.

Организаторите предлагат на участниците да тичат „като Наруто, за да изпреварят куршумите“, следвайки уникалния стил на главния герой на японската аниме продукция „Наруто“. Той тича с ръце назад и с наведена глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай