Вуйчото на Станка точи брадва за бащата изверг (ОБЗОР)

Вуйчото на Станка точи брадва за бащата изверг (ОБЗОР) | StandartNews.com

Пребитото и насилено момиченце издъхна след седмица агония

Милко я хапал от глава до пети, гаврил се с нея 10 дни

Пребитата и насилена от баща си Станка издъхна в понеделник вечер, въпреки усилията на докторите в Първа детска клиника на УМБАЛ "Св. Марина" да спасят живота й. Момиченцето, което е на годинка и девет месеца, така и не успя да излезе от дълбоката кома, в която беше цяла седмица. Станка бе зверски пребита от баща си и доведена по спешност на 2 юни в здравното заведение. Тя беше настанена в детско интензивно отделение с множество травми по главата, гърдите и крайниците, като част от тях засягаха жизненоважни области и органи.

"Умишлено убийство" вместо "опит за убийство" - по това обвинение ще отговаря пред Темида бащата на Станка - 25-годишният Милко Стоянов, след смъртта на дъщеря си. Варненският окръжен съд вече му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Вчера Милко трябваше да обжалва мярката си в Апелативен съд, но делото се отлага за 16 юни поради ангажимент на служебния му защитник. Бащата изверг иска да излезе на свобода. "По-добре да си в ареста, защото не се знае какво те чака в махалата" - с тези думи се обърна към обвиняемия съдия Красимир Гайдаров, който определи Стоянов да остане постоянно зад решетките. Когато го докараха миналия петък в съда, Милко беше целият в синини и рани, защото още вечерта след жестокия побой над детето той

буквално е бил смлян от съседите

станали свидетели на семейната драма. Полицаите, които дошли да го арестуват, едва го отървали от сигурен линч. "Не прощаваме бой или гавра с дете!", обясниха хората от ромската махала "Максуда", където живее Милко. Вуйчото на детето вече е приготвил брадва, с която да го съсече, ако го пуснат от ареста.
Бащата изверг беше обвинен в опит за умишлено убийство и блудство над собствената си дъщеря. Очакваше се вчера след смъртта на невинната жертва от прокуратурата да променят работния текст и да го обвинят в убийство на детето му. Всъщност законът предвижда и при опит за убийство и при убийство затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. А за блудство - наказанието е от 1 до 5 г. зад решетките.
Според първоначалните експертизи детето е било пребивано жестоко в продължение на 10 дни. По цялото му тяло имало множество наранявания, които са засегнали 4 различни области и органи от жизненоважно значение. Състоянието е било толкова тежко, че дори лекарите, които се грижеха за него, трудно понасяли жестоката гледка. Няма здраво място, по което да не е нахапано момиченцето, включително следи от зъбите на бащата имало по пръстчетата на ръчичките и крачета, които са били лакирани. А настъпилата смърт буквално

разплакала доктори и медицински сестри

в клиниката.
Най-вероятно мъничката Станка ще бъде погребана днес в гробището на село Каменар, откъдето са майката и нейните родители. "Голяма трагедия, близките не могат да прежалят рожбата си", каза кметът на Каменар Светослав Райков. Майката Янка е била извикана отново вчера на разпит в полицията след настъпилата смърт на детенцето й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай