Всички на крак, издирват убиеца от АМ "Струма"

Всички на крак, издирват убиеца  от АМ "Струма" | StandartNews.com

Звънял на адвоката си

Засилено е полицейското присъствие в района на Сандански и Петрич заради зверското убийство на работник в петък посред бял ден. Блокирани от униформени са граничните пунктове на Златарево и Кулата, както и този на Илинден край Гоце Делчев. Убиецът се издирва под дърво и камък. Претърсват се села и паланки в региона в търсене на 37-годишния Емил Димитров Първанов – Ембака, който уби работник на фирма „Агромах" на пропускателен пункт на ремонтиращия се Лот 4 на автомагистрала „Струма".

Кървавата трагедия се разигра към 13,30 часа на километър след село Левуново в посока Кулата. Ембака навлязъл със своя лек автомобил „Сеат" в забранения за движение участък. На нарушението веднага реагирал координатора на движението по постовете на фирмата Николай Чивиев. Той направил забележка на мъжа в сеата, възникнал спор. Стигнало се и до саморазправа, в която Ембака грабнал голям камък и го стоварил в главата на 47-годишния служител на „Агромах". По пътя към Спешния център в Сандански Чивиев издъхнал, а убиецът му напуснал местопроизшествието с кола на свой приятел, който извикал по телефона. Според свидетели е видян за последно край Спешен център в Сандански, но щом разбрал, че работникът е починал, изчезнал.

„В селото ни стана страшно в петък следобед. Дойдоха десетки полицаи, 7-8 униформени заградиха къщата на Емил Първанов. Извършиха обиск навсякъде, но не го откриха. Там бяха само жена му и тъщата му. Дъщеричката му, която е болна и е на 5-6 години, най-вероятно бе при родителите му в Сандански", разказаха жители на санданското село Лешница, където има къща Ембака. По непотвърдена информация не са открити оръжия, боеприпаси и наркотици. От беглеца засега няма никаква следа. Без резултат е мащабното му издирване не само в региона, предупредени са всички полицейски дирекции. Възможно е да е въоръжен. „Само един извършител има на престъплението, което завърши със смъртта на мъж. Няма помагачи.

Няма задържан към момента. Издирваме извършителя. Не е имало катастрофа между служебната кола на фирмата и автомобила на издирваното лице. Разпитани са свидетели, които по-късно са освободени", уточни шефът на ОД МВР – Благоевград Христо Разсолков.
„Потресен съм, не мога да повярвам, че такова нещо може да случи посред бял ден.

Извършителят е бил с жена си и детето си. Убил е пред техните очи и пред погледите на наши работници. Ботьо, колегата на Николай, не е могъл нищо да направи. Надявам се полицията да залови бързо убиеца. Потресен съм от тази чудовищна агресия, която не е предизвикана по никакъв начин. Загиналият мъж ми е роднина. Ние не носим калашници, не сме на война. Ние сме там, за да работим, затова двамата ни служители са носели обозначителни жилетки и банери, а не оръжия", заяви през сълзи Методи Бачев, един от собствениците на фирма „Агромах". Той уточни, че друг служител на фирмата с личната си кола е транспортирал тежко ранения Чивиев до Спешен център – Сандански. Но медиците не могли да направят нищо, тъй като пострадалият вече бил мъртъв. Бачев разкри, че получил телефонно обаждане секунди преди фаталната случка от Николай. Той обяснил на шефа си, че мъж е нарушил забраната за преминаване по ремонтиращия се участък и го заплашва с нож. попитал го какво да напра ви. „Казах му да запази спокойствие, да не предприема нищо и да се обади на полицията.

Тръгнах към мястото на инцидента. Звъннах му след 2-3 минути, но Чивиев не си вдигна телефона. Негови колеги ми казаха, че е ударен лошо и го возят към Сандански. Веднага обърнах и поех към града, но за съжаление не можах с нищо да помогна, мъжът бе издъхнал", разказа бизнесменът. Появи се версия, че Чивиев е препречил пътя на колата на Ембака и тръгнал заплашително с палка към автомобила на нарушителя. „Може да се тиражират всякакви слухове. Фактите са, че нашият работник е мъртъв, а другият е беглец, на който му няма нищо", категоричен е Методи Бачев, който е роднина на убития, двамата били много близки.
Николай Чивиев от дълги години живее в София. Майка му е от Симитли, а баща му от съседното село Черниче. Мъжът 17 години е служил във Френския легион. Военната служба го направила изпълнителен и дисциплиниран, готов да помогне на всеки в беда. Бил перфектен като служител, от около година е във фирмата, твърди собственикът й. Той признава, че не познава такъв друг свестен човек, който всички обичали. „Ще дам само един пример що за човек бе Николай. Веднъж видя, че на главен път Е79 има костенурка, която бе в края на платното. Спря с колегите си цялото движение и от двете страни, за да премине животинката през шосето и да не я сгазят", допълва Бачев. От фирмата ще подпомогнат близките на убития работник.

Николай е баща на три деца. Той ще бъде погребан в неделя в столицата. Поклонението пред тленните му останки ще е в 14,00 часа в църквата в гробищен комплекс „Бакърена фабрика", където по-късно Николай Чивиев ще бъде изпратен в последния му земен път. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител по член 115 от НК, уточниха от Окръжна прокуратура – Благоевград. Аутопсията установи, че причина за смъртта на работника е удар с камък в главата, няма травми по тялото. В община Симитли утре, когато е погребението на Чивиев, е обявен ден на траур с решение на общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай