Всички говорят за пуловера с овцете на принцеса Даяна. Причината ФОТО

Емблематичната дреха може да е твоя

Всички говорят за пуловера с овцете на принцеса Даяна. Причината ФОТО | StandartNews.com

През юни 1981 г., четири месеца след обявяването на годежа си с принц Чарлз, лейди Даяна Спенсър присъства на поло мач в отличителен пуловер от Warm & Wonderful. Той е червен и има шарка на бели овце - с изключение на една, която е черна и позиционирана в средата. На следващия ден тя и нейният пуловер са по всички първи страници на вестници по целия свят, пише сайтът Бизнес новините на бТВ.

И сега той може да е твой.

Sotheby's обявиха, че пуловерът ще бъде продаден на търг в тяхната разпродажба на неща на модни икони. Смята се, че цената му ще донесе от 50 000 долара до 80 000 долара, когато се появи на пазара през септември.

Преди това пуловерът беше в ръцете на основателите на Warm & Wonderful. Няколко седмици след снимката на Даяна, те получават писмо от Бъкингамския дворец от името на принцесата. То обяснява, че пуловерът е бил повреден със запотване дали създателите могат да го поправят. След като разглеждат дрехата, те правят изцяло нов за принцесата и прибрат оригинала на тавана си. В продължение на десетилетия той лежи там забравен.

До миналата пролет: „През март, докато ровехме из тавана, забелязахме малка кутия“, казаха основателите в изявление. „Вътре, сгушен до памучно покривало, беше оригиналният червен пуловер на Даяна от 1981 г. Сега, почти четири десетилетия по-късно, този единствен по рода си пуловер е готов да попадне в ръцете на щастлив колекционер.“

Напоследък вещите на принцеса Даяна се продават на аукцион за внушителни суми. През януари рокля на Victor Edelstein с цвят на патладжан беше продадена за удивителните 604 800 долара, след като избухна война за наддаване между четирима потенциални купувачи.

Междувременно през същия месец Ким Кардашиян купи кръста Атала на принцеса Даяна от Sotheby’s за над 197 000 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай