Време е за промяна

Време е за промяна | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода от 9 до 15 април 2016 година

Вгледани сме в Меркурий. Предстои поредната ретроградна фаза на планетата. Сегашният й път "де юре" ще се състои в промеждутъка 28 април - 22 май, но "де факто" тя ще обхване далеч по-широкия времеви диапазон от 14 април до 7 юни 2016 година.

Причината да изписвам така старателно границите на предстоящия ретрограден период на Меркурий се корени във факта /отново говорим за факт/, че той сега ще върви "на обратно" през територията на знака Телец, а самият момент на "обръщането" съвпада с 23-ия и 24-ия градуси от знака.

Те са изключително активни и чувствителни точни. Открояват се с характеристиките си не само на фона на територията от тридесетте градуса на зодиакалния знак Телец, но и сред 360-те градуса на Зодиака.

На упоменатите градуси от Телец се приписват специални черти. Често се казва, че те имат силата да "задължат" хората, в чиито карти ги откриваме, да прекарат живота си в осъзнато или в нежелано уединение.

Към днешна дата, през дните, водещи ни към средата на април намесата на Меркурий се активизира заради аспектите му с Юпитер и Плутон. Комбинация от вибрации ни връща вярата в съществуването на земното щастие, на щастливите съвпадения. Мнозина ще позволят на ума си да работи на пълни обороти. Те ще вземат правилните решения.
Най-трудният ден от седмицата е 9 април.

Овен

Мислете, преди да действате

Трябва да сте въздържани. Предупреждението засяга сферата на взаимоотношенията - лични и със служебно-професионален характер. Склонни сте да действате скорострелно и непредвидимо именно там, където усещате или допускате, че имате проблем, с който трябва да се справите. Препоръчвам въздържание от необмислени постъпки. Основно затруднение при вас ще е комуникацията със света и общуването с близките хора. Благодарение на силата на аспекта Марс/Слънце, който ви подава ръка, ще съумеете овреме да си дадете сметка, че настъпателността е единствено и само във ваш ущърб.

Телец

Вдъхновявате другите

Забравете или си забранете да бързате. С последователност в действия и намерения си гарантирате сигурен резултат. Това е важно, тъй като седмицата ще е преизпълнена със събития. Не очаквайте затрудненията сами да изчезват - вие трябва да откриете начина и средствата за преодоляването им. Вашето присъствие и оценка са наложителни, когато става дума за задачи със служебен характер. Меркурианските въздействия са изцяло благосклонни и поне няма да ви е трудно да се пренагласите, за да влезете в крак с новостите в обстоятелствата. Активното въздействие на планетата Меркурий към 12 и 14 април ви превръща без да искате в ръководител, вдъхновител и в учител на хората, с които ви събира делника.

Близнаци

Нов стил и прическа

Седмицата е изпълнена с планетни вибрации, които пряко засягат територията на вашия знак. Съвместните вибрации на Венера и Марс ви подканят всеки момент да сте отворени за новото, да се впуснете в действие, да позвъните за среща. Още на 9 април ще ви стане ясно, че сте се нагърбили с нелека задача. Напрегнати сте и всеки ще реагира според натюрела си. На мнозина ще им се прииска да променят своя външен вид. Някои ще се присетят, че отдавна се канят да си сменят прическата. Тези промени ще ви заредят с желание за работа и ще подобрят общуването.

Рак

Бъдете искрени

Изскачат стари проблеми в личния, в семейния живот. Появяват се нови. Вие сте готови да предприемете конкретни стъпки за тяхното отстраняване или да ги забравите. Вероятно, това е причината да сте така настоятелни в желанието си да говорите с онези, които са част от проблема според вас. На 9 април е наивно да се надявате да проведете конструктивни преговори. Не разчитайте на разбиране и подкрепа, защото обстоятелствата не се развиват според вашите очаквания. В същото време, звездните аспекти на седмицата: комбинация Меркурий/Плутон, Меркурий/Юпитер и настоява да сте прями и искрени в поведението и отношенията си.

Лъв

Потънали сте в романтика

Планетните въздействия активират вашите чувства, усещанията за пъстротата на живота, която не трябва да преминава покрай вас без да я докоснете. Присъствието на връзка между планетите Венера и Марс се чувства по-силно след намесата на Меркурий. Обединени, те не ви позволят да скучаете, вие търсите и намирате възможностите за развлечение. Някои направо ще потънат в тях след като се отдадат на поделата ги романтична вълна. Малко е опасно това, което правите, но как ще ме чуете, когато сте затънали до уши?

Дева

Раздвижете ума

Обстоятелствата ви въртят номера, а вие не можете да решите как да подходите, за да са ефективни действията ви. Това ви изнервя. Моето предложение към вас гласи: не започвайте нова работа, не стартирайте нов бизнес, не започвайте дела. Ако сега едно предложение или собствена идея ви изглеждат връх на сладоледа, то само след шест до осем седмици ще сте на противоположно мнение. Използвайте енергиите на Меркурий в съчетание с Юпитер за откриване на информация за най-новите разработки във вашата сфера или за да стимулирате интереса си към науката. Раздвижването на ума в този момент носи гаранция за блестящи хрумки и за плодоносни идеи, които ще реализирате на един следващ етап.

Везни

Бягайте от сблъсъци

Срещате се с трудности. Напълно естествен процес, имайки предвид, че присъстват няколко планетни позиции в срещуположния ви знак Овен. Напомням, че това са Слънцето, Венера, а до преди дни там откривахме Меркурий и заедно поставят акцента на вниманието ви върху взаимоотношенията. Това не означава, че сте готови да отстъпите някому правото да е пръв и прав. Дори ми е трудно да фиксирам присъствие на желание за изрядност и добронамереност в общуването. Все пак, мнозина ще се присетят да потърсят на 9 април изход от конфронтацията. Мога само да потвърдя, че е редно това да е вашият подход и през оставащите дни до края на разглеждания период.

Скорпион

Нови възможности

Звездите имат свои виждания за вашия април. Предначертания им са за разпускащ и релаксиращ период. Предстоят ви интересни срещи с нови възможности. Плановете ви се движат в синхрон със звездните намерения. Бъдете отворени за предложенията, които идват от различни посоки. Ако ги допуснете в живота си, те ще променят съществено картината на вашия делник. Всъщност, вие се чувствате необичайно. Привикнахте нещата да се случват с труд и усилия, често оставащи безплодни. Сега, когато Меркурий е на територията на Телец и влиза в няколко силни аспекта, вашият ум е отворен за размисъл и анализ. Получавате индикации за подкрепа от хора от близкото обкръжение.

Стрелец

Търсите дълбок смисъл

Държите да потвърждавате и да препотвърждавате своята линия на поведение и действия, защото смятате, че така оставате незабравима следа. Стремите се към успех, но далеч повече ви интересува впечатлението, което оставяте у околните, както и тяхното мнение. Заради тези специални потребности ще се съгласите на 9 и на 10 април да общувате с различни хора. Всъщност, вие се нуждаете от контакти и срещи, защото ви липсва важна информация или знания по конкретен въпрос, но в този момент не можете да си позволите подобно признание. Имайте предвид, че докато Меркурий запазва позиции на територията на Телец, а както разбрахме това ще продължи повече от девет седмици, вие ще търсите във всяка ситуация и обстоятелство по-дълбок смисъл, послание или скрито съдържание.

Козирог

Вслушайте се в другите

Към 14 април мнозина ще са склонни да рискуват, пренебрегвайки всякакви граници и ограничения по отношение на физическите и финансовите си възможности. Предлагам ви през дните от 9 до 13 април включително, да се държите по-далеч от изразяването на мнение и от предложения за колективна работа - негативите ще дойдат при вас, независимо от това до колко сте били съпричастни. Отделно на 9 и на 10 април ще сте склонни да проявявате нетолерантност в личните отношения. Защо не се пренасочите към занимания, които да отнемат от енергийния ви потенциал, да ви разтоварят безпроблемно от желанието ви за конфронтация? Ще научите повече, ако позволите на отсрещната страна да се изкаже.

Водолей

Успехът е с вас

Няма да скучаете през предстоящия седемдневен период. И няма как да се случи, щом ви занимават не само личните, а и световните проблеми. Добрата новина е, че точно в този момент не усещате нужда от спокойствие. Ако сте подредили мислите си и сте вкарали в ред личните дела, ще ви се отдаде да погледнете към бъдещето с надежда за по-добри времена. Запазите ли присъствие на духа, дните от 9 до 13 април ви гарантират резултатност във всички начинания. Преди да се посветите на работата и на професионалните си занимания, предлагам ви да се поразговорите с хората, които са ви близки, за да разберете какви са техните намерения и очаквания. Днес е моментът да овладеете надигащата се вълна на неудовлетвореност от взаимоотношенията в личния живот. Още повече, че вече разполагате с механизъм за противодействие - вашето осъзнато желание за промени.

Риби

Издигате се в йерархията

Попадате в нова среда. Оказвате се там, където винаги сте желали да сте - сред хората с авторитет и влияние в обществото. Мнозина от вас ще се нагърбят с отговорности, които ще подплатят основателно чувството им за лична гордост. Звездните съчетания на планетата Меркурий с Плутон и Юпитер ще отворят вашето съзнание за възприемане на нова или нерегистрирана информация за вашата дейност, за бизнес-начинанията ви. Мнозина ще се впуснат в реализацията на проекти и идейни виждания, които в скоро време могат да променят за добро вашия професионален статус, финансовото положение или да респектират хората, с които работите. Към 12 април попадате в друга ситуация. Бързам да ви върна към домашните задълженията и взаимоотношенията с най-близките. Хората, които ви обичат, имат нужда да почувстват вашата съпричастност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай