Връщат в четвъртък милионите в джакпота

Връщат в четвъртък милионите в джакпота | StandartNews.com

Комисията по хазарта трябва да одобри искането на БСТ

Джакпотът във второ теглене на "6 от 49" може още този четвъртък да мине 7 млн. лв. Това се очаква да стане реалност след решение на Държавната комисия по хазарта.

"Искам да уверя участниците в игрите на БСТ, че печалбата от 5 026 320.60 лв. ще бъде върната в играта под формата на джакпот до стотинка. Ние вече сме депозирали в Комисията по хазарта нашето желание това да стане още този четвъртък. Надяваме се, те да се съобразят с това", заяви Мария Янева, шеф на дирекция "Обработка и контрол на тиражите" в Българския спортен тотализатор (БСТ).

Сумата от 5 026 320,60 лв. е джакпотът във второ теглене на "6 от 49" от 51-ия тираж за 2014 година. Преди дни стана ясно, че двама варненски тийнейджъри са опитали да манипулират системата на БСТ и да откраднат джакпота. Според Мария Янева опитът за проникване в системата е бил неуспешен. От тотото обаче са обявили, че джакпотът е бил ударен, за да повярват извършителите, че опитът за измама е бил успешен. По този начин органите на реда са си свършили работата и са ги заловили. Шефката от БСТ е категорична, че системата на тотализатора е сигурна, модерна и в унисон с най-високите международни стандарти в цифровите игри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай