Войната продължава! Пит и Джоли с нов скандал

Бившите съпрузи от няколко години са в спор

Войната продължава! Пит и Джоли с нов скандал | StandartNews.com

Vanity Fair публикува разследване на заплетената и скандална битка на Анджелина Джоли и Брад Пит, наречена "Войната за розето". След развода си бившите съпрузи от няколко години са в спор за френското имение с винарна и старинен замък, което някога са купили за щастлив съвместен живот с децата си. То в крайна сметка се оказва най-големият производител на розе в света според различни експертни класации. Неотдавна Пит подаде поредната жалба в съда срещу компанията на руския бизнесмен Юрий Шефлер, на когото Джоли продаде своята част от лозето Chateau Miraval, което отново върна историята в центъра на вниманието.

Онзи ден Анджелина Джоли заяви, че Брад Пит се е опитал да й запуши устата за насилието над децата им. Новината дойде малко след изявленията на самия Пит: той обвини бившата си съпруга, че иска да унищожи бизнеса му с розе в „Шато Миравал"от злоба и за отмъщение".

"Не беше толкова отдавна, когато в света нямаше по-известна двойка от Брад Пит и Анджелина Джоли. От момента, в който се срещнаха на снимачната площадка на романтичния екшън "Мистър и мисис Смит" през 2005 г., привличането им беше магнетично, огнено, страстно, запалително, почти лудо. Разводът стана още по-шумен по отношение на страстта. В центъра на всичко това е Миравал. Замислено като дестинация за семейна почивка, имението се е превърнало в търговско предприятие от висок клас, произвеждащо мед, зехтин, линия за грижа за кожата и музика от Miraval Studios. Всичко започва с характерното вино Miraval Côtes de Provence rosé, като през 2021 г. приходите от продажби достигат 50 млн. долара", пише авторът Марк Сийл.

Всичко започва, когато през пролетта на 2007 г. Анджелина Джоли и Брад Пит решават да се отдадат на почивка далеч от феновете и папараците на Френската ривиера. Те помолили портиера на известния хотел "Cap-Eden-Roc" да им намери имот, който да наемат. В крайна сметка те прекарват "страхотна ваканция" в старинния замък заедно с четирите си деца - дъщеря им Шайло и доведените им деца Мадокс, Захара и Пакс. Почивката се оказала "толкова идилична, че те решили да намерят още по-голям и по-усамотен имот, но вече не под наем, а за да го купят", се казва в историята.

Те прекарали няколко дни в пътувания от едно място на друго в търсене на това, което по-късно Пит описва като "европейска база за нашето семейство, където децата ни да могат да се движат свободно и да не се влияят от холивудските знаменитости". По онова време актьорите бързат да си купят уютен дом, тъй като Джоли е бременна с близнаци. Скоро двойката купува имението Chateau Miraval в Прованс за 27 млн. долара. Имението се намира на 80 км източно от Екс-ан-Прованс, недалеч от малкото градче Коренс. В допълнение към старинния замък има и лятна вила, а Джоли и Пит стават собственици на земя, включително 60 хектара лозя. Именно в това имение двойката доведе новородените си деца Вивиен и Нокс, които се родиха в крайбрежната педиатрична болница в Ница.

На това място се произвежда вино от векове. Имението, което е собственост на италианско благородническо семейство в продължение на пет поколения, е продадено през 1972 г. на френския джаз музикант Жак Люсие. Той превръща древната водна кула в звукозаписно студио, в което са работили известни музиканти като Стинг и Шаде, а Пинк Флойд записват там своя хитов албум от 1979 г. The Wall.

/БГНЕС/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай