Сряда,

Войната на Меган с таблоидите продължава

От: Агенция Стандарт -
334
Войната на Меган с таблоидите продължава
A
A
A

Британският таблоид "Мейл он сънди" започна процес по обжалване на решението на съдия от Върховния съд в полза на Меган Маркъл, според което изданието е накърнило неприкосновеността на личния й живот и авторските й права, публикувайки откъси от нейно писмо до отчуждения й баща след сватбата й с принц Хари през 2018 г., съобщават световните агенции.

40-годишната Меган заведе дело срещу издателя "Асошиейтед нюзпейпърс" за публикуваните във в. "Мейл он сънди" откъси от писмо до баща й Томас Маркъл през август 2018 г. - три месеца след сватбата й с Хари. Херцогинята на Съсекс твърдеше, че това е нарушаване на неприкосновеността на личния й живот и авторските й права.

По-рано през годината съдия Марк Уорби се произнесе в нейна полза без процес и постанови вестникът да отпечата извинение на първа страница и да заплати съдебните й разходи.

Днес "Мейл он сънди" започна процес по обжалване срещу решението му, заявявайки, че съдията не е трябвало да третира писмото като "интимна комуникация" между Меган и баща й и че е стигнал до погрешни заключения по други въпроси.

"Писмото е съставено предвид възможността да стане обществено достояние, тъй като ищцата разбира, че г-н Маркъл може да го разкрие пред медиите", каза Андрю Калдекот, адвокат на "Мейл он сънди".

Според него подходът на съдията към разглеждането на позицията на подсъдимия е бил твърде ограничен.

Адвокатите на Меган Маркъл от своя страна заявиха, че жалбата трябва да бъде отхвърлена, тъй като друг съдебен процес ще провокира по-нататъшно нахлуване в личния живот на съпругата на британския принц Хари, а "Мейл он сънди" само ще извлече полза от устроения им "медиен цирк".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com