Войната уволни любимец от "Кухня". Руснаците страдат

Изказал се критично за действията на Путин

Войната уволни любимец от "Кухня". Руснаците страдат | StandartNews.com

Войната уволни любимец от хитовия сериал „Кухня”. Художественият ръководител на Московския художествен театър "А. П. Чехов" Константин Хабенски показа вратата на актьора Дмитрий Назаров, съобщи ТАСС, като се позовава на информация на в. "Московский комсомолец".

Заедно с Назаров е била уволнена и съпругата му Олга Василиева.

Причина за уволнението на Назаров са "негови критични изказвания” за руската военна агресия в Украйна.

По-рано театърът в град Нижни Тагил отмени премиерата на спектакъла "Коренът на любовта", в който Назаров трябвало да изпълни главната роля. Организаторите са заявили, че повод за отмяната на представлението е било "недоволството на жителите на града от изказвания на актьора по повод на специалната военна операция и на мобилизацията".

Дмитрий Назаров е руски театрален и киноактьор, а от 2000 г. е носител на званието "народен артист на Руската федерация". Участвал е в повече от 40 филма, като е особено популярен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала "Кухня" (2012 - 2016 г.) и неговите продължения.

Както съобщават руски медии, след началото на войната в канала си в ЮТюб Назаров започна да публикува стихове и песни, в които се изказва критично за руските власти и действията им в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай