Волен с контрапротест, атакистите се бранят

8 коли Жандармерия са заградили периметъра на националистите

Волен с контрапротест, атакистите се бранят | StandartNews.com

София. Контрапротест в центъра на София организира лидерът на партия Атака Волен Сидеров. Точно в 18.30 ч. Сидеров се изправи от пикап близо до централата на партията на ул. "Раковски" и се обърна към минувачите с думите: Това са провокации от ГЕРБ, протестите се организират от тях. Някой иска да направи гражданска война у нас, заяви лидерът на националистите.

Междувременно 8 коли на Жандармерията заградиха периметъра около централата на партията в центъра на столицата. Самите атакисти са доста войнствено настроени. Някои от тях обявиха, че ще чакат протестиращите да стигнат до тяхната централа и вече ще са готови да реагират. В неделя стана екшън пред сградата на партията след като част от протестиращите и атакисти се спречкаха пред сградата. Словесният спор се прехвърли пред Народното събрание към полунощ. До физически сблъсъци обаче не се стигна.

Междувременно беше променен маршрутът на тролейбусите по линия 9, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 17.40 часа днес е променен маршрутът на линията. Колите се движат от спирката след подлеза на НДК по бул. "Васил Левски", а не по ул. "Г.С.Раковски", продължават към Софийски университет и Сточна гара.

Около 22 ч. протестиращите стигнаха отново до сградата на Министерския съвет, охранявани от полицаи на мотори. Хора от тълпата скандираха "Волене, идваме". След 10-на минути двата протеста се събраха, започна мятане на бутилки и се чуваха бомбички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай