Вижте къде цъфна групата Queen

"Куин" става първата музикална група, отпечатана на британска монета

Вижте къде цъфна групата Queen | StandartNews.com

Queen ("Куин") става първата музикална група, отпечатана на британска монета. Тя ще се присъедини към кралица Елизабет II на нова монета, която пуска Кралския монетен двор.

Емблематичната британска група е увековечена върху монета, стартираща серията „Music Legends“ ("Музикални легенди"), произведена от официалния монетен двор. Кралица Елизабет е от лицевата страна, а Queen е от обратната страна.

Монетата изобразява инструментите, на които свирят  китаристът Брайън Мей, барабанистът Роджър Тейлър и бас китаристът Джон Дийкън. Изобразено е пианото на Фреди Меркюри „Bechstein“ и микрофона му. То е с три натиснати клавиша, представляващи ноти от мелодията на забележителения хит от 1975 г. "Бохемска рапсодия".

Дизайнерът на монетата Крис Фейси заяви, че се е опитал да представи „музикалната демокрация“ в лицето на групата, в която и четиримата членове са автори на класически хитове.

„За да отразя този усет за баланс между тях, създадох дизайн, който представяше всеки техен емблематичен инструмент“, каза той.

С номинална стойност от 5 паунда за колекционерите монетата струва 13 британски лири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай