Вижте именията на Безос. Ще останете без думи

Най-богатият човек на планетата има имоти за над 500 милиона долара

Вижте именията на Безос. Ще останете без думи | StandartNews.com

ФОТО: Лента.ру

Какво значи да си най-богатият човек на света? Всеки от нас се е опитвал да си го представи. Но когато видим разкоша, в който живее Джеф Безос, със сигурност оставаме без думи.

През февруари 2021 г. основателят на  Amazon обяви, че напуска поста главен изпълнителен директор и остава председател на съвета на директорите. Въпреки това, компанията няма да пострада - според Безос Amazon е „на най-високо ниво на иновации“.

С близо 30 години начело, Безос натрупа състояние от 133 милиарда долара. От 2017 г. той е неизменно на първо място в класацията на най-богатите хора в света. Едва през януари 2021 г. бе изпреварен от шефа на Тесла Илон Мъск, но само за кратко.

Въпреки факта, че Безос е лидер сред милиардерите, които харчат големи суми за благотворителност, той не се отличава с аскетизъм. Богаташът притежава апартаменти, ранчота и имоти на общата стойност над 500 милиона долара. Вижте някои от тях:

Пентхаусът на Пето авелю в Ню Йорк

Кондоминиум 212 Fifth Ave в Нью-Йорке

Терасата от 437 квадратни метра с изглед към площад Медисън (Манхатън, Ню Йорк) и легендарните небостъргачи. Гостите, които идват тук, получават позлатени покани. Това е само част от 20-етажна кооперация с три спални, която Безос придоби в разгара на пандемията за 16 милиона долара. Купуването на цял етаж за милиардер не е нищо ново - той има още четири в тази сграда .

Къщата на Безос в Калорама

Дом Безоса в Калораме

В района на Калорама, Вашингтон, Безос купи бившата сграда на музея на текстила за 23 милиона долара и инвестира още 13 милиона в нейното обновяване. Съседи на милиардера са бившият президент на САЩ Барак Обама със съпругата му Мишел, както и дъщерята на Доналд Тръмп Иванка със съпруга си Джаред Кушнер. Къщата е построена през 1914 г. и разполага с 10 спални, 8 бани, 6 тоалетни и 11 камини.

Втората къща на Безос в Калорама

Дом Безоса в Калораме

Безос не спря дотук и си купи къща отсреща за 5 милиона долара. Сградата, облицована с тухли и варовик, е построена през 1951 година. Вътре има величествена трапезария, елегантна кухня в провинциален стил, дрешници и вътрешен двор с капандури.

Дом Безоса в Калораме

Къщата разполага с четири спални, пет бани и две тоалетни. Интериорът се отличава със сводести тавани в отделни стаи, мазилки, издълбани мраморни камини и стари дървени подове. Сградата разполага и с винарска изба със 700 бутилки и тераса на покрива.

Имението в Бевърли Хилс

Поместье в Беверли-Хиллз

Имението Бевърли Хилс близо до булевард Сънсет първоначално е построено за основателя на известния Уорнър Брос. Впоследствие недвижимите имоти преминаха към медийния магнат Дейвид Гефен - от когото Безос купи имота за 165 милиона долара. На място има езерце кой, европейска градина, басейн с лагуна със спа център, тенис корт и къща за гости. Много знаменитости са отсядали тук, включително Мерилин Монро.

Имението с площ от 1,1 хиляди квадратни метра е украсено със стенописи, боядисани плочки и ръчно издълбани дървени изделия. Къщата разполага с 8 спални, 10 бани, трапезария за 12 души, хол с антична камина, бар, стая за игри, офис и домашно кино.

Поместье в Беверли-Хиллз

Космодром Blue Origin

Космодром Blue Origin

Ето как изглежда тексаският космодрум Безос, собственост на Blue Origin, откъдето се изстрелва космическият кораб New Shepard (на снимката). Недалеч от сайта милиардерът купи ранчо за неразкрита сума, за да може семейството му да изпита „духа на детството“: Безос е израснал в ранчото на дядо си. Вътре в къщата атмосферата от 20-те години е напълно запазена: например, полилеите от еленови рога са възстановени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай