Винаги дърпам късмета за опашката

Любовта не се стиска в шепа, казва Ева Тепавичарова

Винаги дърпам късмета за опашката | StandartNews.com

Ева Тепавичарова наскоро отпразнува рождения си ден в тесен семеен кръг у дома. Получи много мечтан подарък - чисто ново бяло колело в ретро стил. "Велосипедът ми дава голяма свобода. Докато карам, съм сама със себе си", сподели тя. Като колоездач от дълги години не се притеснява да маневрира из софийските теснотии. Дори синът й Борил в момента се учи да кара и дори вече е минал първия етап със спомагателните странични гуми.

Наследникът е в предучилищна група и тази есен ще бъде в първи клас. "Много се вълнува. Веднъж ме попита: "Мамо, има ли деца, които не ги приемат?" Усеща, че има цедка. Трябваше да го успокоя, миличкия. Започва да разбира, че влиза в системата, в която не е само игра и забава", разкрива актрисата. Наскоро тя беше дори на открит урок в детската градина по математика и български език, в които изпитват малчуганите на дъската. "Беше вълнение особено за нас, родителите, които бяхме много шумна група. Аплодирахме всяко дете, което излизаше", радва се звездата от "Столичани в повече".

Понякога учи с Борил

"Засега нямам проблем с домашните. Имаше задачки, които ми бяха сложни, но ги схванах. Но занапред ще го оставям да се справя сам. Много съм внимателна, когато поднасям уроците, защото има риск да се затвори и да не ги разбере. Ето тук е ролята на семейството и родителя - да умее да помага детето му да не се стресира", разказва Ева. Още е рано да се каже към какво ще се насочи Борил. Но според нея едва ли ще стане актьор. Все пак, ако избере нейната професия, тя няма да го спира. "Божа работа! Ще го оставя сам да усети какво му носи удоволствие. Ако успееш да превърнеш в своя професия това, което те прави щастлив, си най-удовлетворен. Това много трудно се случва", казва тя и е благодарна на късмета си, че нейният живот се е стекъл точно така. "Ако не беше, щях да живея в компромис. Късметът обаче се провокира от собствените мисли и желания. Ние го създаваме.

Мисълта води човека към постиженията

вярва тя.

Преди дни в телевизионно предаване се опитаха да принудят Ева да призна, че ще се омъжи за сегашния й приятел, чиято личност тя пази в тайна от медиите.

"Подобна организация все още няма. Ритуалите са чудесно нещо, те правят живота по-спокоен. Хубаво е да ги има. Но когато им дойде времето", дообясни ситуацията актрисата. С бащата на Борил живеят разделени, но са в добри приятелки отношения.

"Никога няма гаранции за любов. Тя просто "е". Трябва да стоим с отворени пръсти, а не да я стискаме в шепи. Тогава става опасно." Ева е най-доверчива именно към хората, които обича. Слуша и режисьорите си, но според нея рядко някой е склонен да дава съвети. "Говорят повече за себе си. Ако някъде между тези думи успееш да извлечеш поука за себе си, би било добре", смята тя.

Освен че е доверчива, допълва за характера си: "Прибързана и припряна съм. И това малко ми пречи. Но е въпрос на темперамент. С времето успях да намеря баланса." Може би темпераментът се дължи на македонската й кръв. Нейният дядо по бащина линия е от Югоизточна България. Дори ще празнуват Великден при роднини в Гоце Делчев.

Всекидневието на Ева е стриктно разпределено между театъра, телевизията и сина й. Тя твърди, че няма формула за успех на работещата майка. "Гледаш да свършиш задачите си за момента, след това следващите. Денят започва и не се питаш имаш ли сила или не. Ставаш и го действаш. Имам най-силния мотив - любовта към близките си, верните приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай