Вила "Армира" посреща 2016 г. с младоженци

Вила "Армира" посреща 2016 г. с младоженци | StandartNews.com

Нова година - нов късмет, са казали хората. Новият късмет за млада двойка от Ивайловград идва в една от най-интересните културно-исторически атракции у нас - античната вила "Армира". От новогодишната трапеза младите се местят на сватбената.
Влюбените са решили да посрещнат първите дни на 2016 година в бяло и в лоното на перлата на Източните Родопи, която само преди седмица бе класирана на второ място в националната кампания "Чудесата на България" на в. "Стандарт" в категория "Атракции".

Венчавката им ще е в античната вила на 2 януари. А гражданският ритуал ще извърши лично кметицата на Ивайловград Диана Овчарова.

Това ще е и първата сватба за годината в цялата Хасковска област. Младоженците са от местни ивайловградски родове, уточниха от информационния център в родопското градче. След венчавката си те ще поканят гостите си на празничната си сватбена трапеза в местен ресторант.

Сватбарите са решили да присъстват в официални тоалети, въпреки че във вилата разполагат с всички атрибути за традиционна римска сватба - от тогите, през бокалите за първа глътка питие, до лавровите венци, които са се слагали на главите на младоженците преди хилядолетия.

Античната вила Армира става все по-привлекателно и предпочитано място за сключване на граждански брак. Сред разкоша на белия мрамор крак повлякоха в първата венчавка младоженците, служители в общинската администрация на Ивайловград на 29-и март 2014 година. Те сключиха брак само дни след като вилата отвори врати за посетители в новия си обновен вид. Към венчавки в "Армира" интерес проявяват вече и чужденци, особено от съседна Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай