Виагра? Не, бадем!

Виагра? Не, бадем! | StandartNews.com

Сочната пържола и алкохолът убиват либидото

Няколко свещи + диск на Бари Уайт + бутилка каберне = романтика. Да, ама не. Понякога това просто уравнение може да се окаже крайно недостатъчно за разпалването на страстите. От друга страна, здравословният начин на живот, включващ правилно хранене и спорт, ни кара едновременно да изглеждаме и да се чувстваме секси. В същото време пък съществуват храни, които не просто не повишават либидото, ами го забиват директно в земята. Експерти от health.com са изготвили списък с блюдата, които предизвикват фурор под завивките, и такива, които свалят температурата на страстта под нулата.

Каквото и да си говорим, ягодите са секси. Но това си има и своето научно обяснение. Добрата циркулация на кръвта има решаваща роля за сексуалната функция и при двата пола, а ягодите са плод, богат на антиоксиданти, които са много полезни за сърцето и артериите. Освен това апетитните червени плодчета съдържат много витамин С, който в комбинация с антиоксидантите подобрява качеството на спермата.

Виното е най-добрият "социален лубрикант", който може да накара двама непознати да намерят обща тема на разговор в бар и да се сближат, казват учените.

Чаша мерло действа много отпускащо

и на първа среща, когато се червиш и се чудиш какво трябва да кажеш. На практика обаче алкохолът може да е един от най-големите врагове на любовния живот. В големи количества той може да отпусне тялото, да охлади сексуалното желание и да превърне възбудата в желание за дрямка.

Надали пък някой би предположил, че бадемът е чудесен афродизиак. Той съдържа витамини и минерали, които са важни, както за сексуалния живот, така и за репродуктивното здраве. Такъв например е селенът, за който се смята, че помага при безплодие. Цинкът, който се съдържа в тези ядки пък възпроизвежда повече тестостерон при мъжете и повишава либидото.

Любимият летен плод на много хора - динята, също покачва силно страстите и може да предизвика вихрушка в спалнята. Проучване, направо през 2008 г. в Тексас, показва, че ликопенът, цитрулинът и бета-каротинът, които се съдържат в нея, намаляват кръвното налягане и помагат на мозъка

да се настрои на палава вълна

Учените обаче съветват да не прекалявате с динята, за да не изпаднем в кофти ситуация, като ви се допишка в най-неподходящия момент.

Най-големият враг на добрия секс оказва се е сочната пържола. Въпреки че ни зарежда с протеини и цинк, стекът е претъпкан с мазнини и холестерол, които могат да доведат до диабет, високо кръвно и сърдечни проблеми. Всички тези заболявания забавят циркулацията на кръвта, което може да предизвика проблеми в леглото както за мъжете, така и за жените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай