Веско: Още чакам любовта

Певецът направи 71 концерта за 2013-а, излиза в НДК на 03 декември

Веско: Още чакам любовта | StandartNews.com

София. Веселин Маринов все още е ерген и все още тръпне за голямата любов. Певецът разкри съкровени тайни в навечерието на големия му концерт "Носталгия" довечера в зала 1 на НДК. "Всеки като мен, който се е разочаровал, продължава да чака любовта. Не мога да кажа, че я търся, защото тя не може да се търси - идва внезапно и неконтролируемо", сподели артистът. Макар че няма муза, той продължава да твори и пее. "Когато сърцето ти страда, пееш изключително тъжни песни. При други обстоятелства ги изпълняваш по различен начин. Когато човек обича и любовта е споделена, прави чудеса", категоричен е Веско. През лятото той загуби най-верния си другар - любимото куче Линда, влязло в семейството преди 16 години.

През 2013-а Веско и екипът му са организирали 70 концерта в цялата страна. Въпреки впечатляващата цифра Маринов не крие, че кризата е ударила яко жанра. "Из България цари разруха. На хората все по-малко им е до концерти", твърди певецът. Той следи отблизо всичко, каквото се случва, но само като наблюдател. "Политиката никога не е стояла като алтернатива пред мен. Не съм безразличен към социалния живот, но съм раним и чувствителен човек. Изкуството ни е отражение на бедността, безверието, липсата на приоритети в национално ниво. Този разграден двор отваря врати към първичното и пошлото. По-голямата част от хората в България са приведени до физическото си оцеляване и няма как да очакваме те да мислят за духовността."

Въпреки всичко обаче зала номер едно на НДК довечера ще се пръсне по шевовете. Концертът няма да е традиционният коледен - както всяка година, а ще представи новия албум на Веско "Носталгия". Неговата премиера беше планирана през април, но политическата суматоха я блокира по никое време. Спектакълът ще бъде повече от впечатляващ. Както винаги с Веско ще излязат няколко балета. Маринов ще изпее златни български евъргрийни. "Това са песните, които са оформили музикалния ми вкус и характер. Емил Димитров е мой кумир и съм включил негови четири хита. Бях близък с колоса на българската попмузика и няма да го забравя никога", коментира певецът. В албума са събрани парчета на "Тангра", Леа Иванова, Росица Кирилова, Георги Христов... Сред авторите на музиката и текстовете са Тончо Русев, Александър Петров, Борис Карадимчев, Евтим Евтимов, Павел Матев. Освен кавърите, Маринов ще хване микрофона за някои от най-големите си хитове. "Горчиво вино" и "Без любов" ще звучат на фона на огромен екран с мултимедийни ефекти с размери 7 на 10 метра. На сцената ще излязат и танцьорите от ансамбъл "Филип Кутев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай