Велосипедисти се събраха "на кафе" пред МС

Велосипедисти се събраха "на кафе" пред МС | StandartNews.com

София. Велосипедисти се събраха пред сградата на Министерския съвет на кафе. След това те тръгнаха по булевард "Витоша".

За 26-ти пореден ден в София и страната продължават протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и срещу водената политика.

Освен традиционното сутрешно „пиене на кафе" пред Парламента демонстрантите се заканиха да направят ранна разходка с колело и знаме, която ще тръгне от фонтана пред президентството. По-късно протестиращите с велосипеди пред президентството и Министерския съвет се присъединиха към тези пред Парламента.

В следобедните часове ще започне и традиционният вече контрапротест пред НДК на хората, които искат да дадат шанс на правителството да работи и да се докаже. По-късно вечерта недоволните от кабинета „Орешарски" отново ще се съберат пред сградата на Министерски съвет и ще поемат по обичайното шествие.

В социалните мрежи се появи призив да бъде блокирано метрото в столицата, за да бъдат забелязани протестиращите. Той обаче срещна противоречиви отзиви. Появиха се реакции, че така хората няма да могат да се приберат спокойно вкъщи и това ще създаде негативно отношение към протеста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай