Парола в БНТ: Стани блондинка

Бившата водеща от bTV Векилска е поредната, която изсветлява косата си

Парола в БНТ: Стани блондинка | StandartNews.com

Мариана Векилска, която от 8 септември всеки делничен ден ще води "България в 60 минути" от 17 часа по БНТ1, става все по-руса и все повече скъсява прическата си. Бившата водеща от bTV трябвало да подсили отбора на блондинките на „Сан Стефано“. Там й дали за пример Аделина Радева, която, след като акостира от „Нова“ в телевизията майка, постепенно, но категорично изсветлява кичурите си.    

„Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение заедно с колегите в страната и със зрителите да се впуснем в невероятно приключение из цяла България с #ИсториитеOколоНас“, похвали се Мариана. Тя ще организира и осъществява преки включвания, злободневни репортажи и теми, свързани с пътешествия в родината. Векилска посвети 18 години от кариерата си на bTV от самия й старт – беше репортер, водещ на сутрешния блок и на новинарските емисии, продуцент, лице на "Тази събота и неделя". Но сякаш изведнъж реши да напусне – едно: заради работа в Брюксел, където временно влезе в екип, занимаващ се с проблемите на въздухоплаването, две: заради несподелена любов с Калин Врачански. Говори се, че са имали кратък, но жесток за Векилска романс. Известният актьор бързо се отказал от връзката им, докато тя изживяла тежко раздялата. Мариана дори поплакала върху рамото на бившия си съпруг – радиоводещия Симеон Колев, с когото бяха заедно 12 години и който е баща на сина й Момчил. Именно заради тийнейджъра Векилска в крайна сметка се завърна в България и започна работа като уредник в Националния военноисторически музей.

Всички очакваха, че Ани Салич ще подаде ръка на старата си приятелка и съратничка и Мариана ще заеме освободеното от Мирослава Иванова място в „Събуди се“. Още повече, че през 1997-а, само на 23, тя за кратко се труди в Нова телевизия, където попада от регионалния по това време ĸaнaл „Диeмa”, но после се мести в Канал 3 отново със Салич, преди да се установи в bTV.

Сега Мариана се чувствала значително по-щастлива като блондинка и като щатен служител на БНТ.  По-спокойна за нея вече била и сестра й Десислава. През последните години двете понесоха тежки загуби – първо почина майка им, а след това и баба им, която отглежда Габриела, дъщерята на Векилска от първия й брак с футболиста Георги Донков. Cимeoн Koлeв също стискал палци за новия етап в живота на бившата си жена. Двамата се разбират чудесно, а той винаги е бил всеотдаен родител и на Габи, и на Момчил, твърдят от обкръжението им.  Днес порасналата Габриела е горд собственик на диплома за „Бизнec и иĸoнoмиĸa” от Xoлaндия. „Практиката“ си на самотен баща Симеон Колев пък изля в двe ĸниги – „Mиcия тaтĸo 1 и 2”. Той продължава да нарича Векилска „атомна бомба от емоции“. Дали двамата биха се събрали отново, може само да се гадае. Мариана винаги е доказвала, че е непредвидима – още от времето, когато е манекен във „Визаж“ при Жени Калканджиева и се готви да канидатства в НАТФИЗ, но се отказва в последния момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай