Вандали посегнаха на централите на ГЕРБ и Атака във Варна

Вандали посегнаха на централите на ГЕРБ и Атака във Варна | StandartNews.com

Варна. Две партийни централи – на ГЕРБ и Атака край морето, осъмнаха със счупени стъкла. Неизвестни извършители са мятали камъни посреднощ по прозорците и най-вероятно става въпрос за хулигански прояви.

Това е пореден случай на вандалски действия срещу ГЕРБ във Варна. След един от протестите през февруари миналата година беше хвърлено паве срещу централата на партията на ул. „Сан Стефано". Офисите на партията на Бойко Борисов на улиците „Войнишка" и „Хаджи Димитър" също бяха на прицел от вандали.

"Когато свършат смислените аргументи, идва ред на паветата и нападенията. Това става част от политическия живот. Напрежението вече се усеща не само в София, но и във Варна", коментира варненският депутат от ГЕРБ Емил Радев. Той нарече управлението на новата тройна коалиция "аномалия" и обясни, че единственият начин да се успокои ситуацията е провеждането на предсрочни избори.

Посегателство е извършено и срещу централата на Атака във Варна. Около 3:00 часа тази нощ неизвестен извършител е счупил стъкло, потвърди говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова.

Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ. За подобно престъпление предвиденото в закона наказание е „лишаване от свобода" за срок до 5 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай