Ван Кестерен: Холандия се отваря за българи догодина

Ван Кестерен: Холандия се отваря за българи догодина | StandartNews.com

Кърджали. „Трудовият пазар в Холандия ще бъде отворен за български граждани от началото на следващата година", това каза в Момчилград посланикът на Холандия у нас Н. Пр. Карел ван Кестерен, който заедно с кмета на града Акиф Акиф участва в инициативата "Всички на колела". Дипломатът уточни, че в момента неговото правителство работи много активно за създаване на правила, за да бъдат избегнати моменти на експлоатация на хора.

Г-н Карел ван Кестерен обясни, че през юни т.г. в София ще пристигне експертна мисия, която съвместно с представители на българското правителство ще обсъди всички въпроси за трудовата миграция, като бъдат потърсени най-добрите решения за двете европейски страни.

Проявата „Момчилград на колела" е част от българо-холандска инициатива „Всички на колела" за популяризиране на велосипедния транспорт в България. Момчилград се включва в нея, тъй като миналата година по идея на кмета Акиф Акиф са купени 3 велосипеда за придвижване на къси разстояния на общинските служители.

По време на двудневната визита посланик ван Кестерен и неговият домакин ще открият оранжева велостойка в центъра на града и работно ателие „Мисли велосипедно", ще присъстват и на забавно състезание с велосипеди за ученици. Предвидена е и специална среща със строителни и пътни инженери, общински съветници и служители, на която ще се обсъдят технически параметри за развиване на велосипедна инфраструктура.

Инициативата „Всички на колела" е финансирана от Холандското посолство в България. По нея работят Сдружение „Велоеволюция" и Taofes, консултантска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай