Валя №2 оставя сираче на годинка?

Мистерия с плувкинята от Рибарския плаж, може и да не се е удавила

Валя №2 оставя сираче на годинка? | StandartNews.com

По същото време изчезнала 35-годишна, засега не е открито тяло

Валя №2 остава сираче на годинка. Младата жена, която скочи в морето във Варна преди нощ, може би се казва Катя и е млада майка, съобщи сайтът petel.bg. По време на трагедията, която се разигра на плажа, приятели на 35-годишната Катя са подали сигнал за изчезването й в полицията. "Не мога да ви кажа нищо повече, нито откъде е, да не предизвикаме паника сред близките й", отсече шефът на ОД на МВР инспектор Николай Калчев. Според него, още в 10 ч вчера е подновена акцията по претърсване в морето и крайбрежната зона на Варна. Тя започна в четвъртък с участието на водолази и катер на "Морска администрация", след като от близките заведения край морето забелязали изплувал труп над водата. Но отново изчезнал, а и появилото се мъртво течение се оказало опасно за по-нататъшното претърсване на дъното.

Варна. Патрулка сновеше нонстоп вчера по Алея I във Варна. Нито следа обаче нямаше от момичето, което, според очевидци, морето глътнало към 3,30 ч след полунощ в четвъртък. Все още официално не е изяснена самоличността на жената и няма никакви данни за нея. В сайтове плъзнаха слухове, че била сервитьорка в някое от заведенията на брега и е майка на малко дете, но официално потвърждение за това няма.

"Не познаваме жената, не работи при нас, не е и отсядала във фаталната нощ", заявиха пред "Стандарт" всички кръчмари край Рибарския плаж. Точно там е станал инцидентът - от терасата на заведение Punta Cana, което е било безлюдно по това време. Навремето на мост на плажа се е крепяло бившето заведение "Терасата", което всички варненци знаят.
Че обикаля момиче в тъмното, забелязал първи барманът от отсрещното заведение "Годзила", който след работа правел компания на пазача бай Велико. Двамата първо помислили, че се навърта да краде, а като метнала стол през терасата в морето, дори се развикали. "Тук, на плиткото, редовно пияни и луди влизат в морето, за да изтрезнеят и да се вразумят, след което излизат читави и продължават купона", разказа младежът зад бара, който пожела да остане анонимен. След тази драма признава, че сън не го лови. Барманът и пазачът видели момичето да цопа във водата, но след това се отправило към брега. Едва по-късно бай Велико се усетил, че нещо не е наред и сигнализирал на общинска полиция и "Спешна помощ". Пристигналите екипи не намерили нищо, освен чехлите на удавницата, оставени на терасата. В акцията преди разсъмване се включил и катерът на "Морска администрация".

Дали жената е плувала и се удавила при силното вълнение - особено на прибоя, който може да е коварен в тъмното и студа и за най-опитния гмуркач, засега никой не коментира. Тръгна версия, че момичето влязло голо в морето, но също не се потвърждава. На брега допускат дори, че може и да си е тръгнало живо и здраво в нощта, след като се е уплашило от вълните и не е предприело фаталния край. Мистерията около съдбата на момичето продължава. Никой не казва дали тайнствената жена, скочила в бурното море, е същата Катя, която е обявена за издирване. И дали едно невръстно детенце остава сираче след фаталната нощ.

Спасиха почерпено момиче от вълните

Докато издирваха удавницата от четвъртък, спасители на плажа и медицински екип върнаха към живота младо момиче от Варна, което извадиха от морето, съобщи д-р Иван Иванов от "Св. Клементина". Инцидентът е станал в късния следобед, на място са пристигнали линейка и полицейска кола. Има съмнения, че момичето е пило алкохол, преди да се гмурне в морето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай