Вълчев: Няма нагласа за стачни действия сред миньорите

Вълчев: Няма нагласа за стачни действия сред миньорите | StandartNews.com

София. "Няма нагласи за протестни стачни действия сред миньорите", съобщи Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите.

По думите му с декларацията написана на 6 ноември и разпространена от двата синдикални съвета на КНСБ и КТ „Подкрепа", те отново искат да напомнят, че заради неразплащанията в мини „Марица - Изток" "не могат да си реализират инвестиционната програма, не могат да си реализират намеренията спрямо здравословните и безопасни условия на труд, има вече отказани и прекратени тръжни процедури".

"С тази декларация колегите искат да напомнят, че това тежко финансово и икономическо състояние се отразява негативно върху цялостното развитие на комплекса", каза Валентин Вълчев.

"Трябва да има не само пари за заплати, хората настояват да има инвестиции на самото работно място, да има инвестиции за нова техника, да има инвестиции за резервни части. Това се говори в тази декларация и за сетен път искам да кажа, че никой не е подготвял стачни действия", каза Валентин Вълчев.

Общ национален митинг на заетите и свързаните със сектор енергетика няма да има. Членове на КНСБ, енергетици и миньори, ще се включат в общия митинг на КНСБ на 20 ноември. Специално заетите в мините и въгледобива искат да наблегнат на неразплащанията в енергетиката.

"Положението е такова, че много от въгледобивните дружества не получават от централите средствата за въглищата, които са дали, да наблегнем на трудностите в бранша поради липсата на парични средства, и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай