Вагенщайн: Валери Петров ще продължи да хвърчи около нас

Вагенщайн: Валери Петров ще продължи да хвърчи около нас | StandartNews.com

София. Валери Петров бе от хвърчащите хора и ще продължи да хвърчи около нас. Това заяви пред БГНЕС Анжел Вагенщайн. Той бе само част от многото, които днес се простиха с големия българин, който си отиде от този свят преди два дни.

Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" започна в 11 часа. Много хора чакат на опашка и в момента, за да кажат последно сбогом на Валери Петров. Великата актриса Татяна Лолова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, Сергей Станишев, Илияна Йотова, Михаил Миков, служебният премиер Георги Близнашки, бившият министър на културата Петър Стоянович и още други известни личности се простиха по-рано днес с поета.

"Дано някога открием между редовете това, което Валери Петров не беше изрекъл, той ще го изрече и ние ще го открием, каза още Вагенщайн. Още един от хвърчащите хора отлетя. Без него ние станахме още по-уязвими и още по-безсилни пред агресията на шумната посредственост", каза Вагенщайн пред близките на поета.

"Някога, беше толкова отдавна, Валери опита от трибуната на Великото Народно събрание да озапти и усмири развилнялата се шумна простащина, опитът на мъдрия наивник беше засипан от вълна пошли подвиквания. Той смутено млъкна, учудено и безпомощно се огледа и мълчаливо слезе от трибуната.

Години и години след това този посланик на доброто продължи да разказва своята приказка. Със своите творби той надвика агресивната простащина. После виждах в очите му все по-нарастваща тревога и безсилие. Видях как в шумотевицата великият поет все по-объркано да се оглежда и после внезапно слезе от трибуната на живота, този път, завинаги, продължи Вагенщайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай