В Роман погребват прегазената от полицай жена днес

Хлъзгавият път е причинил трагедията на пътя, подозират разследващи

В Роман погребват прегазената от полицай жена днес | StandartNews.com

Цветомир Димитров давал дежурства, за да погасява кредит заради болен баща

Видин. Прегазената от полицая Цветомир Димитров жена в центъра на Роман, ще бъде погребана в родното си село Лехчево днес. Това съобщи кметът Иван Викторов. В събота служителят в отдел "Патрулно-постова дейност" в районното управление на полицията в Роман блъсна с кола две жени в центъра на града. Причините се изясняват, но най-вероятно Димитров не успял да овладее подхлъзналия се "Сеат" и ги ударил странично. Катя Тодорова на 74 г. се е лекувала в санаториума за белодробни болести в Роман. Заедно с друга жена от здравното заведение - Мария Стоянова от Банско, тръгнала да си налее вода от чешма. В центъра на града неочаквано върху тях налетяла колата, управлявана от полицая Димитров. Катя Тодорова пострадала сериозно - била е закарана в болницата на Мездра с тежка мозъчно-черепна травма и множество вътрешни разкъсвания. Починала е, преди да започне животоспасяващата операция.

Тодорова е пенсионерка. Съпругът й е починал преди години и тя е живеела със сина си Васил Лазаров и снаха си. Има двама внуци - момиче и момче. На младини е работила в земеделското стопанство, а след това в цех на завод "Саня", където са изработвали облекла.

Другата жена - Мария Стоянова, е оцеляла. Тя е настанена в болницата на Враца със счупен крак, без опасност за живота. По случая се води досъдебно производство.

Полицаят е на работа в районното управление на МВР в Роман от 2 г. Той е син на кметицата на село Долна Бешовица - Нели Димитрова. Според източници от полицията, бил е старателен в изпълнението на служебните си задължения. В Роман всички го познават като вежлив служител, готов да помогне на всички нуждаещи се.

Преди години взел банков кредит, който изплащал досега. Според запознати той теглил пари заради лечение на баща си. Преди година обаче татко му починал и младият мъж тежко преживявал загубата му. За да може да изплаща кредита, полицаят е вземал дежурства през почивните дни заради допълнителното заплащане. В събота обаче, когато прегазил двете жени, не е бил на работа. Движел се е с личната си кола. Не е бил пиян, показва първото изследване за наличие на алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай