В Тел Авив: Не чистиш след кучето - откриват те по неговата ДНК

Всеки собственик ще депозира в общината ДНК на домашния любимец, Глобата за нарушение е около 222 долара

В Тел Авив: Не чистиш след кучето - откриват те по неговата ДНК | StandartNews.com

За мнозина няма нищо по-дразнещо от стопанин на куче, който не почиства изпражненията на домашния си любимец. Независимо дали става дума за тротоара, парка или дори градината пред нечия къща, някои хора просто ще го оставят там, където се е появило на бял свят – в готовност да развали деня на някой нищо неподозиращ минувач.

Този проблем се влоши по време на пандемията, тъй като на някои места бе отчетен рязък скок на осиновяване на кучета. И Тел Авив е едно от тях. Ето защо властите решиха да откликнат на ситуацията по типичен за 21-ви век начин. Те ще задължат жителите да депозират образци от ДНК на кучетата си, които впоследствие ще бъдат съхранявани в база данни. По този начин те ще намират бързо онези, които не чистят след домашните си любимци, и ще им налагат глоба по пощата (730 шекели или около 222 долара), която общината се опитва и да увеличи. Тя включва и направените разходи по ДНК теста.

Хората ще бъдат задължени да депозират образците от ДНК-то, когато подновяват лиценза за собственост на своя домашен любимец (Тел Авив изисква от всички собственици на кучета да се сдобият с подобно нещо). Това ще се случи в рамките на 6 месеца от влизането на новата наредба.

Тел Авив е един от градовете в света с най-много домашни кучета – по едно на всеки 11-ти жител, по данни на общината. В града са създадени десетки кучешки градинки, има и безплатни пакети за събиране на кучешките отпадъци. Въпреки това ежемесечно стопаните на животните не събират по половин тон замърсяване след тях, пише IFLScience, цитирана от Мениджър

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай