Заради Даяна! Уилям и Хари показват нещо безценно

Споразумяха се! Принцовете почитат заедно майка си

Заради Даяна! Уилям и Хари показват нещо безценно | StandartNews.com

Принцесса ДианаВъпреки всички проблеми в отношенията си, британските принцове Уилям и Хари успяха да загърбят различията и се споразумяха заедно да почетат паметта на покойната си майка, принцеса Даяна. Херцозите на Кеймбридж и Съсекс се споразумяха да покажат сватбената рокля на майка си за първи път от 25 години насам.

Със съгласието на 38-годишния Уилям и 36-годишния Хари емблематичната кралска сватбена рокля ще бъде изложена на временната изложба на историческите кралски дворци в двореца Кенсингтън.

Принц Чарльз и принцесса Диана

Легендарната сватбената рокля на Даяна от копринена тафта с буфан ръкави, дантелени волани, панделки и 7,6-метров шлейф, инкрустиран с пайети, ще е основната атракция на изложението. То ще отвори врати в оранжерията на бившия лондонски дом на принцесата на 3 юни и ще продължи до януари 2022 година.

Роклята, която беше оценена на 151 000 британски лири (210 000 долара) миналата година, е създадена от дизайнерите Дейвид и Елизабет Емануел. Миналата година Дейвид Емануел сподели спомените си от работата си с принцеса Даяна. Тя беше красива жена, не само отвън, но и отвътре. Не става въпрос само за рокля, външен вид или мода. Беше наистина много мила, каза той.

Дейвид разкри още, че е наел бижутер, който да пришие мъничка златна подкова към роклята за късмет, което изненадало Даяна.

Разказахме й за това в деня на сватбата. Тя не знаеше за подковата за късмет и беше много трогната, спомни си дизайнерът.

Принц Уильям, принцесса Диана и принц Гарри

Благодарение на майка си принцовете Уилям и Хари скоро ще се опитат да поправят връзката си отново. На 1 юли херцогът на Съсекс се очаква да отлети до Обединеното кралство, за да участва в откриването на скулптурата на принцеса Даяна в двореца Кенсингтън, където отново ще се срещне с брат си и други членове на семейството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай