В Бъкингам ври и кипи! Чарлз с таен план за Уилям, но какво следва за Хари

Напрежението в кралското семейство е нажежено до червено

В Бъкингам ври и кипи! Чарлз с таен план за Уилям, но какво следва за Хари | StandartNews.com

Чарлз III стана крал след рекордно чакане – на 73 през 2022-а след смъртта на великата му майка, кралица Елизабет II. Така той се превърна в най-възрастният член в династията, който се възкачва на трона. Както се знае, царуването му е помрачено от тежка диагноза – рак. Въпреки че новината за състоянието на краля изненадващо бе обявена публично, от Бъкингам все пак крият подробностите около диагнозата. Беше пояснено само, че не е рак на простата, въпреки скорошната операция. Оттогава той започна лечение и дори възобнови някои от кралските си задължения. Макар и на пръв поглед ситуацията да изглежда под контрол, вече се заговори за евентуалното слизане на Чарлз от престола.

Според кралски експерти ситуацията, свързана с диагнозата на Чарлз е по-сериозна, отколкото обществото предполага. Заради рака, който крие по-голяма опасност, отколкото от Бъкингам признават, кралят е започнал работа по таен план за преждевременното наследяване на трона от Уилям. Това смята Том Куин, който следи битието на височайшата фамилия. „Чарлз е наясно, че Уилям е във фокуса. Предполагаше се, че Чарлз ще остане здрав поне до 85 и едва след това ще започне да планира предаването на короната. Но се оказа, че това вече се случва – вероятно ракът му е  по-опасен, отколкото ни казват“, коментира Куин пред The Mirror. Експертът изтъква, че всичко се пази в тайна от принц Хари. Твърди се, че недоверието към по-малкия син на принцеса Даяна е провокирано след интервютата му и атаките срещу кралското семейство в мемоарите му „Резервен“.

„Всичко е строго секретно и никой не вярва, че Хари ще бъде допуснат до задкулисните маневри. Причината е съвсем проста - ако се почувства пренебрегнат по някакъв начин или не му бъде дадено това, което той смята, че заслужава, веднага ще изтича да се оплаче на медиите“, категоричен е Куин.

Въпреки че Хари долетя във Великобритания веднага след новината за диагнозата на баща си, отношенията със семейството му продължават да се влошават. Говори се, че Уилям вече е загърбил брат си и няма да позволи той да се върне в Бъкингам. Баткото е изгубил доверие и в момента приоритет са му Чарлз и Кейт, която също преживя тежка операция.

След кратката му визита на Острова стана ясно, че Хари е изразил готовност да се върне в Бъкингам и временно отново да поеме кралски ангажименти, за да помогне на семейството си. Но източник от двора твърди, че конфликтът между принца и кралица Камила е ескалирал и двамата са се скарали. Всички бяха учудени, че посещението на Хари при баща му продължи едва 30 минути, но според анонимния придворен вината за това е на Камила. Кралицата била бясна, че принцът е долетял от Калифорния, без да получи одобрение от Двореца и си прави пи ар. Появиха се и спекулации, че херцогът на Съсекс е накарал 75-годишния крал да го чака с часове, а след това е поискал мащехата му да бъде изгонена от стаята, докато той разговаря с баща си.

Омразата между Хари и Камила не е от вчера, но семейната вражда досега не е достигала подобни върхове. Анонимният източник твърди пред National Enquire, че кралицата е квалифицирала Хари като „позор за баща си, семейството и монархията“. Тя му е заявила в очите, че не е желан повече в Бъкингам. Независимо от обтегнатите им отношения, Уилям е преглътнал собствената си омраза към мащехата. Двамата вече работят заедно, за да се уверят, че Хари и съпругата му никога повече няма да се върнат в семейството. Двамата дори са помолили Чарлз за крайна мярка - Хари да бъде отрязан от линията на наследяване и да бъде изваден от завещанието на монарха, което възлиза на 2 милиарда долара. Чарлз също смята, че за Хари връщане „по служба“ назад няма. Но това не означава, че кралят не иска да се помири с по-малкия си син. Коментаторката Сара Винс смята, че решението на драмата в двора се казва принцеса Ан. Тя е убедена, че именно сестрата на краля е единственият човек, който може отново да сплоти семейството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи