Ути готви 200 кила сом на чорба

Прави супата за бежанците със 100 кг картофи в голям казан

Ути готви 200 кила сом на чорба | StandartNews.com

София. Любимецът на домакините Ути Бъчваров стяга мегашоу в неделя в столицата. В навечерието на Коледа той ще извади гигантски казан, в който ще приготви 1 тон рибена чорба с 200 кила африкански сом. С кулинарното изкушение ще бъдат зарадвани бежанците в София. Изненадата ще бъде приготвена в огромен казан пред лагера във Военна рампа. Освен на чужденците там чорбата ще бъде раздадена и на бежанците в Овча купел и Враждебна.

Огромната рибена чорба ще бъде направена от 200 кг филе от африкански сом. Рибата, която живее в топлите реки на Африка, отскоро се отглежда и у нас. Освен филето на сома в казана ще бъдат сложени 100 кг картофи, 50 кг моркови, 50 кг лук, 20 кг целина, 20 кг пащърнак и специални подправки, за да придобие ястието истински африкански вкус. Очаква се приготвянето на сумата да се превърне в истинско шоу за бегълците и столичани. Ути Бъчваров не спира да приказва увлекателно, докато готви по атрактивен начин в големия казан. За децата са подготвени специални подаръци и лакомства.

Инициативата за рибената чорба в навечерието на Рождество е на българска частна компания. Шефът на фирмата, която отскоро развъжда у нас африкански сом, решил да осигури топлата сума на бегълците. Рибената му ферма в панагюрското село Баня годишно произвежда 400 тона жива риба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай